yukselen burcunuza gore iliski ve ask hayatiniz
Yükselen burcunuzun ilişki ve aşk hayatınıza etkileri

YÜKSELEN BURCUNUZ KOÇ İSE,

7.eviniz Terazi Burcu, 5.eviniz Aslan Burcu ile başlar. Bir Yükselen Koç olarak ilişkilerinizde oyun oynamayı, partnerinizi ve ilişkinin flört aşamalarını yönetmeyi, karar veren taraf olmayı arzu edersiniz. İlişkinin başlangıç aşamalarında genellikle tüm sürece hakim olmak ister, hayatınızdaki insanı kral veya kraliçe gibi hissettirirsiniz. Bir kişi sizinle flört etmeyi bıraktığında yüksek düşmüş ve ilgisiz kalmış gibi hissedebilir. Flört edeceğiniz insan mutlaka ışığı yüksek olan, kendine göre yaptığı işlerle tanınan, karakteri güçlü, ilişkiyi yönetebilen ve kararlarını kendi başına alabilen biri olmalıdır. İlişkilerinizin ilk aşamalarında “ben daha iyiyim, hayır ben daha iyiyim” gibi bir çekişme yaşadığınız insanlarla karşılaşabilirsiniz. Eğer bir kişi sizin yanınızda kendini yetersiz hissediyor ve bu sebeple kendini ispat edebilmek için kendisi ile sizi kıyaslıyor veya sizi kişiliğinizle ilgili noktalardan yakalayıp, vurmak istiyorsa ondan uzak durmayı tercih etmelisiniz. İlişkiler uzun vadeli olduğunda, yaşamınızdaki insanın baskı kurmadan ve sizi yönetmeye kalkmadan stratejiler geliştirmesi, estetik zevklerinin gelişmiş, dış görünüşü ile insanları etkileyebilen, hitap etme gücü ve güzelliği ile önplanda olan birisi olması gerekir. Uzun süreli ilişkilerinizde ani ve spontane davranmak yerine, belirli bir strateji ve planla hareket etmeniz, hareketli doğanızı yavaşlatmanız, karşınızdaki kişilere kendi karakterlerini gösterebilmeleri için boşluk ve fırsat tanımanız ve ilişkinize bir zaman tanıyarak, acele etmemeniz sizin için önemlidir. Yaşamınızın belirli bir bölümünde uzun süre, ciddi ilişkilerden uzak kalabilir ve parter adaylarınız arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Avukat, sanatçı, danışman, uluslar arası ilişkiler ve halkla ilişkiler işlerinde çalışan, yöneticilik özellikleri gelişmiş, ilişkilerinde diplomasiden ve sakin tavırlarla istediğini yaptırma konusundan çok iyi anlayan biri ile verimli ilişkiler geliştirebilirsiniz. Sizin hayatınızda olacak kişi, zarif, kibar ve istediğini sesini yükseltmeden, kavga etmeden yaptıracak, sizi dengeli davranışlara davet edecek biri olmalıdır. Sanat alanında çalışanlar, avukatlar, danışmanlar, halkla ilişkiler ve uluslar arası ilişkiler ile ilgilenenler, siyasetçiler gibi gruplardan gelen kişilerle ilişki kurmaya eğiliminiz vardır.

YÜKSELEN BURCUNUZ BOĞA İSE,

7.eviniz Akrep Burcu, 5.eviniz Başak Burcu ile başlar. Sözkonusu flörtler olduğunda ince eleyip, sık dokur, hayatınıza birini alma konusunda acele etmezsiniz. İlk bakışta sizi etkileyebilmek için dış görünüşten ziyade çok ciddi bir zeka ve iletişim kabiliyeti gerekmektedir. Bu kabiliyet oldukça zarif kullanılmalı, hayatınıza girecek partner adayı kelimeleri ile olduğu kadar dış görünüşü ve hayat şartları ile de özenli olduğunu gösterebilmelidir. Buluşmalar ve görü��melerde dakiklik, özenli ve bakımlı olmak, düşünceli davranışlar gibi özelliklere son derece önem verirsiniz. Partneriniz kişisel hijyen ve bakımına önem veren, duru, saf bir güzelliğe sahip bir kişi olmalıdır. Abartılı insanlardan hoşlanmazsınız. İlişkilerin flört aşamasında kaygılarınızı ve her şeyi kontrollü götürme arzunuzu bir kenara bırakmayı deneyerek, ilişkiler konusunda akışa uyumlanmayı öğrenmeniz özellikle önemlidir. Bunun yansıra ilişkinin en başından itibaren partnerinizin yaşamını kolaylaştırıcı davranışlarınız, her şeyi onun yerine de düşünmeniz ve onun yaşam standartını yükseltme çabanız, ilişkilerde dengeli bir alma verme döngüsüne ihtiyaç duyduğunuzu ve sürekli kendinden ve ben kişi olduğunuzda kaybedeceğinizi göstermektedir. Dolayısıyla verdiğiniz ölçüde duygusal ve maddi karşılık almanız ilişkilerinizin sürdürülebilirliği için önemlidir. Sözkonusu uzun süreli ilişkiler olduğunda karşınızdaki insanın hayatı ile adeta uyumlanır, maddi ve somut konulardan önce psikolojik tatmin istersiniz. Adeta bir büyücü gibi partnerinizi çekim ve etki alanınızda tutar, ona istediği psikolojik doyumu her yönü ile yaşatmak istersiniz. İlişkiniz bir süre sonra yaşamınızın tamamını kapsar ve size hayat verir. Çünkü ilişkiyi yaşam ve ölüm ekseninde algılar, sevdiğiniz kişi ile yaşama bağlanır, onunla ayrı olduğunuzda ölüm duygusu hissedersiniz. Bu açıdan bakıldığında partneriniz olası sorunlarda bunu size karşı kullanabilir ve soğuk savaşlar başlatarak, ileri geri hamlelerle psikolojinizi altüst edebilir. Burada ruhsal olarak, güçlü bir duygusal kimlik oluşturmak ve kimseye bağımlı olmadan, sadece bağlı olmayı ve hayatın asıl merkezinin tam olarak kendiniz olduğunu öğrenirsiniz. Yazar, eleştirmen, öğretmen, memur, satış pazarlama işlerinde çalışan, doktor, cerrah, psikolog ve psikyatrist gibi meslekleri olan kişilerle ilişkiler yaşayabilirsiniz. Hayatınızda olacak kişi duygularınızı en ince ayrıntısına dek hissedebilmeli, hem mantıklı yaklaşımlar hem de ya hep ya hiç duygusunu size hissettirerek, varlığı ile ömür boyu yanınızda olacağını size hissettirebilmelidir. Doktorlar, cerrahlar, spiritüel işler yapanlar, kimyagerler, satış pazarlama alanında işler yapanlar, ticaret ve psikiyatri/psikoloji alanlarında çalışanlar ile ilişki geliştirmeye eğiliminiz vardır.

YÜKSELEN BURCUNUZ İKİZLER İSE,

7.eviniz Yay, 5.eviniz Terazi Burcu ile başlar. İlişkilerinizin ilk aşamalarında oldukça flörtöz, nerede nasıl davranılması gerektiği konusunda muazzam stratejilere sahip, gerek akıl oyunları gerekse de duygusal taktiklerle istediğiniz kişiyi kolayca bir ilişkiye davet edebilme yeteneğine sahipsiniz. Sizinle flört edecek kişi, toplum içinde belirli bir saygınlığa ulaşmış, dış görünüşü ile son derece dikkat çeken, sanatsal yetenekleri olan ve ilişkileri nasıl idare edeceğini en az sizin kadar iyi bilen biri olmalıdır. Kısa zamanlı ilişkilerinizde partnerinizde güzellik, sosyal çevre, toplumsal görünüş gibi özelliklere dikkat etseniz de, uzun vadeli ilişkilerinizde bunların yerini entelektüel kapasite, zihin ve zekanın keskin kullanımı, yeri geldiğinde bir öğretmen gibi davranarak sizi ilişkinizde rahat ve sakince yönlendirebilen ancak bu öğretmenlik kısmını size hissettirmeyen, sizin söylemediğiniz zamanlarda bile duygularınızı hemen anlayabilecek birine ihtiyaç duyarsınız. Monoton ve tekdüze ilişkiden ziyade, partnerinizle birlikte seyahat etmek, toplumun içinde sıklıkla yer almak, faydalı, öğretici ve üretken işlerde birlikte yer almak ve bilgi alışverişinde bulunmak istersiniz. Uzun süreli ilişkilerinizdeki her şeyi bilen tavrınız, partnerinize kendini ifade etmek için bir alan bırakmayabilir ve bu da ilişkilerde sizi en çok zorlayan konu olan iletişim krizlerine davet çıkartabilir. Uzun süreli ilişkilerinizde belirli konuları çok iyi biliyor olmanıza rağmen, partnerinize söz hakkı tanımanız, onun da kendini ifade etmesine fırsat tanımanız ve örneğin sözkonusu ev işleri veya yapılacak bir iş olduğunda iş bölümü yaparak ona da yapılacak bir şeyler bırakmanız sizin için faydalı olacak ve partnerinizin kendisini önemli hissetmesine sebep olacaktır. İlişkilerinizde partnerinizin hayatı hakkında detaylı araştırmalar yapmamanız ve özel hayatınızı yakın çevrenizle sıklıkla paylaşmamanız yine ilişkinizi uzun vadede sağlamlaştıracak bir diğer konudur. Gazeteci, basın yayın kurulumlarında çalışanlar, yazarlar, reklamcılar, öğretmenler, yurtdışı bağlantılı çalışanlar, hukuk danışmanları, hostesler, medya ve müzik işleri ile uğraşan kişilerle ilişki geliştirmeye yatkınsınızdır.

YÜKSELEN BURCUNUZ YENGEÇ İSE,

7.eviniz Oğlak, 5.eviniz Akrep ile başlar. Sizinle kısa süreli bir ilişki kurmak ve flört etmek bile esasen kolay değildir. Özel ilişkilerde seçilen taraf olmaktan ziyade kiminle, ne zaman ve ne şartta görüşeceğinizi kesinlikle kendiniz belirler ve uzun süre uzaktan partner adayınızı izlersiniz. Eğer bu kişi sizin duygularınızı derinden etkiliyor ve psikolojik olarak sizde bir iz bırakıyorsa diğer özelliklerine gerek duymadan onunla etkileşim kurmaya başlarsınız. Aşk konusunda yoğun bir çekim gücünüz vardır ve kolayca aklınıza koyduğunuz kişiyi alanınıza çekebilirsiniz. Tensel uyum, derin bağlılık ve ya hep ya hiç mantığı ile ilişki kurmak istersiniz. Bu durum yeni başlayan ilişkilerinizde partnerinizin zorlanmasına ve birden her şeyi ile size ait olma hissine girerek, bazı zamanlarda korkmasına sebep olabilir. Bu sebeple yeni başlayan ilişkilerde ve flört aşamalarında mümkün olduğunca rahat hareket etmeniz ve partnerinize belirli bir özgürlük alanı tanımanız işinizi kolaylaştıracaktır. Kalbiniz kırıldığında uzun yıllar ilişki kurmayı reddedebilir veya gelip geçici sadece tensel tatmin sağlayan insanlarla zaman geçirebilirsiniz. Bu da sizin gibi değerlerine ve ilişkilere bağlı, hassas biri için oldukça zorlayıcı bir süreç olacaktır. Hayatınıza girmek isteyen kişi tüm varlığı ile yaşamınıza gelmeli, hakkında en ufak bir kuşku uyandıracak davranışı olmamalıdır. Bu haliyle yalın, sade, net ve dürüst bir partner arar, ancak bir kişi her şeyi ile size teslim olduğunda da arada belirli bir gizem kalmadığı için sıkılabilirsiniz. Bu sebeplerle ilişkilerin flört aşamalarında bir nebze boşluk yaratmak, karşınızdaki insandan yüksek beklentilere girmemek ve belirli bir süre ilişkiyi arkadaşlık boyutunda götürmek, ilişkileriniz için size yardımcı olacaktır. Sözkonusu uzun süreli ilişkiler olduğunda yaşamınızdaki kişi dışarıdaki insanlara soğuk ve mesafeli yaklaşımlarda bulunan biri olabilir. Partneriniz uzun süreli ilişkiler isteyen, kariyerine çok değer veren ve hedefleri olan, yükseklere çıkmayı arzulayan biri olmak zorundadır. Yaşamınızda amaçsız, hedefsiz ve umutsuz insan görmek istemezsiniz. İlişkileriniz sayesinde hayatınıza giren insanlar daima ilişkinin başına göre kendi yaşamlarında belirli bir gelişim gösterirler ve kariyer konusunda ilerlerler; çünkü siz onların arkasında daima bir koruyucu melek gibi bekler, destekler ve amaçlarına giden yolda her anlamda yanlarında olursunuz. Tarihçi, yönetici, şirket veya kurum sahibi, inşaat, mobilya veya bilim alanlarında çalışan, askeri alanlarda bir iş yapan kişilerle ilişkiler geliştirmeye eğilimlisiniz.

YÜKSELEN BURCUNUZ ASLAN İSE,

7.eviniz Kova, 5.eviniz Yay ile başlar. İlişkilerinizde baskın karakter ve söz sahibi olan taraf olarak muzzam bir ilişki yöneticisi izlenimi verirsiniz. Esasen ilişkide kendiniz için düşündükleriniz ve istediklerinizi partneriniz için de düşünüp isteyerek, onun karakterini daha fazla ortaya koyabilmesine olanak sağlayabilirsiniz. İlişkilerinizin flört aşamasında yoğun tutku, heyecan, kaçma kovalama ve hareketli bir flört tarzı sözkonusudur. İlginizi çeken insan bedensel olarak güzel olduğu kadar, bilgi ve tecrübeleri ile sizi etkilemek zorundadır. Kendinizden güçsüz bulduğunuz bir kişi ile asla görüşmeyeceğiniz için yaşam standartı en az sizin kadar olan ve hatta sizi bu anlamda geçmiş birisi ilginizi daha çok çekecektir. Bir yandan bilgisi ve tecrübesi ile ilişkiyi en az sizin kadar yönetebilmeli diğer yandan gelişmiş egonuza hizmet edebilmek için size istediğiniz hediyeleri, alabilmeli, seyahate çıkabilmeli ve toplum içinde ortak aktiviteler yapabilmelisiniz. Bu toplumsal aktivitelerde bile, parlayan ve öne çıkan kişinin siz olduğunu partneriniz size hissettirmeli, arkadaş gruplarınız içinde sizi zaman zaman övebilmeli, meziyetleriniz ve yeteneklerinizden söz edebilmelidir. İlişkilerinizde acele etmemek ve ilişki oturana dek belirli bir zaman vermek ihtiyacınız olan şeydir. Partneriniz her şeyi sizin kadar bilmeyebilir ve sizinle zaten bu konuda yarışamayabilir de. Dolayısıyla ilişkiye vade veren ve partnerine karakterini açıkça ifade edebilmesi için fırsat tanıyan daha az kontrollü yaklaşımlar size fayda sağlayacaktır. Uzun süreli ilişkilerinizde genelde kaos hakim olabilir. İlişkinin ayrılıp barışmakla uzun yıllar aldığı ilişkileri yaşayan kişiler genellikle sizin grubunuzdan çıkmaktadır. Empati yapabilmedeki geçliğiniz ve karakterinizi yoğun olarak yaşayış şekliniz ilişkide diğer tarafın da gard almasına ve böylece uzun dönemde gitgelli bir ilişki oluşmasına sebep olabilir. Sizin için en faydalı yaklaşım sakin olmak ve bazı kurallarınızı esnetebilmektir. Esasen sözkonusu uzun süreli ilişki olduğunda partneriniz tarafından baskı altında tutulmak istemez, ilişkinizi rahat tavırlarla sürdürebilirsiniz, ancak ona özgürlüğünü sunmanız sadece istediği yere gidebilmesi anlamında değil, karakterini de istediği gibi yaşayabilme esnekliğini gösterebilmeniz anlamındadır. İlişkilerinizde ve evlilikte zeka, bilgi, değişim ve değişen koşullara ayak uydurabilme yeteneği aramaktasınız. Daha çok sizi özgür bırakan, ancak bağlılığından şüphe etmeyeceğiniz bir partnerle mutlu olursunuz. Sevdiğiniz zaman tüm kişiliğinizle teslim olur, ilişki için gereken her şeyi yapabilirsiniz. Öğretmen, teknoloji, bilgisayar ve bilim alanlarında çalışan, teknik konulardan anlayan kişilere ilgi duyabilirsiniz.

YÜKSELEN BURCUNUZ BAŞAK İSE,

7.eviniz Balık, 5.eviniz Oğlak ile başlar. Bir ilişki kurmak istediğinizde karşınızdaki insanın bunu anlaması neredeyse imkansız olabilir. Duygularınızı kontrol etme ve istediğiniz anda maskeleyip, saklama konusunda siz bir uzmansınız. Dolayısıyla flört etmek istediğinizde bunu karşınızdaki insana belli etmeyen veya saklayan tavrınız sayesinde, partner adayınız sizin soğuk, ilgisiz veya ondan tamamen bağımsız olduğunuzu düşünerek geri çekilebilir. Geleneklere, değer yargılarına ve ilişkilerin ilk başındaki mesafe gerekliliğine verdiğiniz önem gereği bir insanı enine boyuna tartar, ancak kendi içinizde emin olduktan sonra onunla görüşmeye başlarsınız. Tutarlı, uzun süreli ve istikrarlı bir ilişki modeline ihtiyacınız vardır. Aşkta oyunlar, strateji ve taktikler size göre değildir. Siz ilişkiler konusunda kesinlik ister, dibini görmediğiniz sulara dalmak istemezsiniz. Zaten oldukça mantıklı ve bilinçli davranan yapınız, sözkonusu ilişkiler olduğunda da uzun süre kendini korur. Ne var ki bu ilk sınırlar aşılıp, ilişki oturmaya başladığı anda sizde tüm bunlar yüz seksen derece değişerek bambaşka bir eneri yansıtmanıza sebep olur. Soğuk, mesafeli ve kontrollü tavrınız gidip, yerine cana yakın, fedakar, sevgi dolu, merhametli ve şefkatli bir tavır gelir. Uzun süreli ilişkilerde kendinizden çok şey verme eğiliminiz vardır ve bu partnerinize her anlamda hizmet etme bilincini aşarak adeta köleliğe kadar gidebilir. İşte bu duygularınızı ilk bakışta dışarıdan sizi gören biri asla anlayamaz. Oysa içinizde sevdiği insan için her türlü fedakarlığı yapacak, şefkatli bir kalp taşırsınız. Zaten bu yüzden de hayal kırıklıklarınız yoğun olur, çoğu zaman sizin kadar ince düşünen, zarif bir partner bulamazsınız. Bu yüzden de geç evlenme veya evliliklerinizi birçok problemli deneyimden sonra gerçekleştirme eğiliminiz vardır. Partneriniz sıcakkanlı, insancıl, yumuşak davranışlı, hassas, ruhsal yönleri gelişmiş ve sanat konusuna yatkın biri olduğunda sizi tamamlayıcı özellikler göstermeye başlar. Hayatınıza girecek kişi size maddi konulardaki artılarını göstermeden önce manevi boyutta ne kadar geliştiği konusunda sizi ikna etmeli ve dünyevi hırslara çok takılmayan, farkındalığı yüksek biri olmalıdır. Uzun süreli ilişkilerinizde alma verme dengesini iyi oturtabilmeniz, acele hayallere kapılmamanız, kendinizden sürekli vermeye çalışmamanız önemlidir. Bir insan sizin ona vereceğiniz şeyler veya sunacağınız hizmetler için değil, sizi sadece iyi ve kötü özelliklerinizle, bir şey vermediğiniz zamanda da sevebilmelidir. Bu yüzden ilişkide boşluk bırakmalı, karşınızdaki insana fazladan bir şey yapmadan, kendi kişilik ve karakterinizi ilişkide olduğu gibi yansıtmaya çalışmalı ve sevgiyi kazanmak için yoğun bir çaba içine girmek yerine, varolan özelliklerinizle gurur duyabilmeyi ve sevgiye layık olduğunuzu hatırlamayı tercih etmelisiniz. Sanatçılar, deniz ve su sporları ile ilgilenenler, ruhsal dünyaya ait işler yapanlar, şifa işlerinde çalışanlar gibi insanlarla ilişki kurma eğiliminiz vardır.

YÜKSELEN BURCUNUZ TERAZİ İSE,

7.eviniz Koç, 5.eviniz Kova ile başlar. İlişkilerdeki en büyük silahlarınızdan biri partnerinize onu serbest bıraktığınızı düşündürmek, ancak görünmez ve asla belli etmediğiniz bir strateji ile aslında onu kendi alanınız içinde tutabilme kabiliyeti geliştirmiş olmanızdır. Sizinle flört etmeye başlayan biri dünyanın en rahat insanı olduğunuzu düşünebilir. Özgürlüğüne saygı duymanız, ona kendi yaşamı için alan bırakmanız ve ilişkide rahat tavır sergilemeniz partnerleriniz açısından aranan bir özelliktir. Ne var ki durum aslında böyle değildir. Siz bu tavırları sergilerken içten içe onun nerede olduğunu, ne yaptığını ve ilişkide neler beklediğini çözümlemiş ve çoktan gizli bir strateji/eylem planı oluşturmuşsunuzdur. Özellikle Terazi özelliği taşıyan kadınlarda bu sık rastlanan bir durumdur. İlişki seçeceğiniz insanları seçerken, onlarda hümanist bir yapı, anlayış, özgürlüğe ve kişisel haklara saygı arar, aynı davranış şeklini de onlara gösterirsiniz. Özellikle toplumsal işlerde çalışanlar ve zekası ile öne çıkan partnerler ilgi alanınızdır, ancak aşk hayatınızda uzun yıllar kaos ve git gelli ilişkiler sözkonusu olabilir. Zaten sözkonusu aşk olduğunda, aşk duygusunun kendisine aşık bir birey olarak, hemen herkesle flört etmeyi sever, cazibeniz, tutkunuz ve zekanıza insanları kolayca hakimiyetiniz altına alırsınız. Uzun süreli ilişkilerde ise ister kadın ister erkek olun, kesinlikle güçlü partnerler arıyorsunuz. Sessiz sakin konuşan, geride durmayı tercih eden, karakteri baskın olmayan insanlarla ilişki kurmak istemezsiniz. Hayatınızda olan uzun süreli partner veya eşiniz fiziksel ve manevi olarak gücünü elinde bulundurmalı, toplum içinde girişken, atak davranışları ve yüksek enerjisi ile dikkat çekebilmelidir. Naif, kibar, nezaketli ve hassas doğanıza karşılık, sert, köşeli, kaba ve hırçın insanlarla bir dönem uzun süreli ilişkiler kurabilirsiniz. Buradaki ilişkilerinizde genellikle her zamanki dengeleyici tavrınız ve partnerinizin yaşamına kolayca uyumlanan doğanız yerine, esasen haksızlık karşısında sesinizi yükseltmeyi, kendi haklarınızı savunmayı ve bir olay karşısında “bunu istemiyorum, bu şimdi bana uymadı, bunu tercih etmiyorum” gibi cümleler kurmayı ve bireyselliğinizi ön plana çıkarmayı o insan aracılığı ile öğreniyorsunuz demektir. Ön planda iş yapanlar, sporcular, yöneticiler, girişimciler ve enerjisi ile ön plana çıkan liderlik özelliği gösteren partnerlere çekilme eğiliminiz vardır.

YÜKSELEN BURCUNUZ AKREP İSE,

7.eviniz Boğa, 5.eviniz Balık ile başlar. İster uzun süreli ister kısa süreli ilişkiler kurmuş olun, yaşamınıza temas etmiş herkese olduğundan çok daha fazla değer verme, onları ihya etme, başkalaştırma ve değiştirme eğiliminiz vardır. Flört etmeye başladığınız zaman o kişi ile aslında önceden beri bir bağ kurmuş olursunuz. Örneğin fotoğrafına bakıp, enerjisini çözümlemiş veya davranışlarını gözlemleyerek çoktan o kişi hakkında tüm bilgilere sahip olmuş veya geçmişini araştırmış olabilirsiniz. Böyle olduğunda ilişki kurduğunuz insanla vakit geçirmeden zaten onu tanıyormuş gibi bir hisse kapılırsınız. Flört edeceğiniz kişi ile görüşmeye başladığınız andan itibaren, o hayatında daha önce hiç bu kadar sahiplenilmediğini, aşk duygusunu bu derece yoğun yaşamadığını ve tarifi olmayan bir bağlılığa doğru sürüklendiğini hissetmeye başlar. Gerçekten de ilişkiler konusunda bilinenin aksine oldukça fedekar, merhametli, sevgi dolu ve romantiksiniz. Ne var ki bu geçmişini sorgulama, her şeyi en ince detayına dek bilme, ki siz bunu araştırmasanız bile içsel olarak bir şekilde bilirsiniz, karşı tarafa eli kolu bağlanmış bir his yaratsa ve korkmasına sebep olabilse de, esasen yaşadığı en romantik ve özel anları sizinle olduğu süreç için tanımlayacak ve gitmek istese bile sizi unutmakta oldukça zorluk yaşayacaktır. Flörtler konusunda aklı başında olmayan, dağılmış, belirli bir düzene tabi olmayan, toplum standartlarının dışında yaşayan, çeşitli bağımlılıklar geliştirmiş bazı insanlarla uzun süre zaman geçirebilirsiniz. Bu da aşk hayatınızda kaos zamanı demektir. Oysa bu tip insanları yaşamınıza çekmenizin gerçekten de özel bir sebebi vardır. Siz bir yükselen Akrep olarak doğuştan iyi bir psikolog/çözümleyici/iyileştirici ve duygu dönüştürücüsünüz. Dolayısıyla o insanlara kendilerini ve yaşamlarını olumlu yönde değiştirmeleri için geçici olarak destek oldunuz ve bir şekilde sizinle ilişkileri boyunca, başlangıç zamanına göre giderek iyi yönde gelişim gösterdiler. Yükselen Akrep olarak, büyücü/hipnozcu arketipi ile aslında istedikten sonra değiştiremeyeceğiniz, etkileyemeyeceğiniz ve alanınıza alamayacağınız kimse yoktur. Ancak tüm enerjinizi yaşamınıza giren insanlara verdiğiniz için bir süre sonra siz de tükenmişlik sendorumu gelişmesi ve enerjiniz kalmamış gibi yorgun hissetmeniz olağandır. Olası hayal kırıklıklarınız karşısında tamamen yalnızlığınıza geri dönerek, gelip geçici tensel zevklere yönelebilirsiniz, ancak bunların hiçbiri sizi tamamen tatmin etmez, zira siz biriyle birlikte olduğunuz da bilinenin aksine sadece tensel olarak zevk almayı değil, esasen psikolojik ve ruhsal bir doyum arayarak, ölüme kadar birlikte yaşama mantığı güdüyorsunuz, ki bu gerçekten seven biri için hiç de sıradışı değil ! Sözkonusu uzun süreli ilişkiler olduğunda partnerinizden istediğiniz en önemli özellik sadakat. Güven duygusunu sağlayabildiğinizde, yaşamınıza giren insanın üretken olmasını istiyor, sağlam, gerçekçi, realist bir yapısı olmasını ve size tüm yönleri ile bağlı olmasını tercih ediyorsunuz. Uzun süreli ilişkilerde de daha önceki tanıma benzer şekilde, insanlar yaşamınıza ilk girdiği gibi kalamıyor, zamanla yaşam standartlarında değişime uğruyorlar. Bu da sizin iyileştirici gücünüz ! Yine de sözkonusu ciddi bir ilişki veya evlilik olduğunda kendinize sürekli “müdahale etmemeliyim, kontrol etmemeliyim, bu onun yaşamı ve ben onu bu hali ile de sevebilirim. Onun bunu anlaması için zaman tanımalıyım.” Gibi cümleleri hatırlatmanız yararlı olacaktır; çünkü bu muazzam kontrol ve hakimiyet gücünüz altında insanlar çoğu zaman ezilebilir ve kompleks sahibi olabilirler. Bu yetersizlik duygusu da size kendilerini ispat etme çabası oluşturmalarına sebep olur ki, bu da ne yazık ki ilişkinin gereksiz olaylar aracılığı ile bitmesi anlamı taşır. Kimsenin blöfü, bağırması, sinirlenmesi sizi doğrudan etkileyemez. Siz soğukkanlı bir şekilde konuları çözümleme yanlısı olursunuz. İlişkileriniz aranızda güven duygusu sabit kaldığı sürece uzun süreli ve ciddi olacaktır. Finans, müzik, takı tasarımı, çiçekçilik, yemek yapımı, aşçılık, restoran işletmeciliği, dans, bankacılık gibi alanlarla ilgili kişilerle ilişki kurma eğiliminiz vardır.

YÜKSELEN BURCUNUZ YAY İSE,

7.eviniz İkizler, 5.eviniz Koç ile başlar. İlişkilere genel olarak yoğun bir tutku ile başlarsınız. Arzularının peşinden giden yapınız, etkileyici ve doğrudan konuşmanız, insanlarla kolay etkileşim kuran tavrınızla istediğiniz kişi ile hemen diyalog geliştirebilirsiniz. Flört etmek istediğiniz insanlar enerjileri, çekim alanları güçlü ve yüksek, toplum içinde girişken ve liderlik özellikleri ile dikkat çeken yapıda olurlar. Sabit, stabil, durağan, değişiklik yapmayan, hedefleri olmayan, cesareti ve enerjisi ile dikkat çekmeyen kişilerden hoşlanmazsınız. İlişkilerinizi uzun bir dönem resmiyete veya bir adım öteye taşımakta zorluk çekebilirsiniz. Bu da yaşamınıza giren insanların hırçın, sert ve köşeli, kavgacı doğalarının sizi yıpratması yüzünden gelişebilir. Böyle insanlarla ilişkiler kurduğunuzda aslında sizin bilge tarafınız, tıpkı bir öğretmen gibi onları eğitmeyi, iyileştirmeyi ve sakinleştirmeyi umar, ne var ki sözkonusu özel ilişkiler olduğunda siz hiç kimsenin öğretmeni olamazsınız, insanlar değişmek isterlerse değişirler. Bilgilerini paylaşmak isteyen, evrensel düşünen naif yapınız, yol gösterici olma konusunda harika bir yapı sergilese de, özel hayatınızda kendinizi öğretmen-öğrenci ilişkisinde bulduğunuz durumlardan uzaklaşmanız yararlı olacaktır; çünkü bu aranızdaki alma verme dengesini bozacak, ilişkinin tek taraflı yürümesine sebep olacaktır. İdeal bir flörtte olması gereken daha eğlenceli ve rahat bir yapının yanı sıra, siz ona bir şey öğrettiyseniz, örneğin onun da size bir konuda cesaret verebilmesi şeklinde ilerlemelidir. Sizinle birlikte olan kişi, birlikte yapacağınız yolculuklar ve deneyimleyeceğiniz sıradışı olaylarla dünyayı yeniden keşfediyormuş ve kültür şoku yaşıyormuş gibi hissederken, diğer yandan geniş bilgi ve tecrübe hazneniz sayesinde bir çok konuda derin bilgi sahibi olacak, giderek kendini geliştirmeye başlayacaktır. İlişkilerinizde bir şekilde hep olgun, idare eden, anlayan, yönlendiren, geliştiren ve bilgi veren taraf olmanız bir süre sonra kendinizi bir sevgili değil de ebeveyn gibi hissetmenize yol açabilir. Bu durumu ölçülü şekilde bertaraf edilmeli, ilişkilerde anne veya baba rolüne girmemeyi tercih etmelisiniz. Sözkonusu uzun süreli ilişkiler ve evlilik olduğunda partnerinizden güzellik ve dış görünüşten önce keskin ve zeka, biliş, anlama ve kavrayış yeteneği, eğlenceli olma, güzel konuşma, hızlı iletişim, seyahat, okuma, öğrenme zevkleri beklersiniz. Sizin gibi bilgili birinin uzun süreli yol arkadaşı muhakkak sizi tamamlayacak nitelikte, hemen hemen her konuda bilgi sahibi olan, öğrenmeye, iletişime ve gelişime açık, pozitif özellikleri yüksek ve hayatla nasıl eğleneceğini bilen, sizinle dünyanın diğer ucuna yolculuk etmekten çekinmeyecek biri olmalıdır. İlişkilerinizde kendi bildiklerinizi karşı tarafın hemen anlamasını veya onun da bu bildiklerinizi bilmesini beklemek, sizin inandığınız şeye onun da yüzde yüz inanmasını ummak gibi beklentilerden uzak durmayı tercih etmelisiniz. Siz bilgelik özelliği taşıyorsunuz ve insanların her konuyu sizin kadar yüksek farkındalıkla karşılayamayabileceğini bir şekilde öğrenmeniz ve her durumda “bir şeyi öğrenmek veya anlamak için herkesin farklı bir zamanı vardır” diyebilmeniz yaşam yolunuzda oldukça yardımcı düşünceler olacaktır. Sosyal medya, iletişim, gazetecilik, spikerlik, sunuculuk, eğitim, öğretim alanlarında ve basın yayında çalışan insanlarla ilişki kurmaya eğiliminiz vardır.

YÜKSELEN BURCUNUZ OĞLAK İSE,

7.eviniz Yengeç, 5.eviniz Boğa ile başlar. Birçok insan sizi henüz tanımadan önce, ilk izlenimleri ile ne kadar soğuk, duygusuz ve katı olduğunuzu düşünebilir. İlişkiler konusundaki mesafeli tavrınız, soğuk duruşunuz ve fazla yüzgöz olmayı tercih etmeyen yapınız ile karşınızdaki insanların hissettiğiniz olası duyguları tahmin etmeleri son derece zordur. Oysa siz konu özel hayatınız olduğunda belki de birçok insanın olamayacağı kadar fedakar, sevgi dolu ve korumacı özellikleri gelişmiş birisiniz. Küçük yaşlardan itibaren öğrendiğiniz yalnızlıkla başa çıkabilme yeteneği ve kimseye bağlı olmadan yaşayabilme hali, gerçekten de bu dünyada kimseye mecbur olmadığınızı ve yaşamınızı tek başınıza da idare ettirebileceğinizi gösterir. Sizin için bir ilişki olsun diye olmamalı, yaşamınıza girecek partner uzun süreli yaşam arkadaşınız olabilmelidir. Zamanında yaşadığınız kırgınlıklar sayesinde kalbinizi uzun süre tamamen kapatabilir ve tek başınıza soğuk bir imaj çizebilirsiniz, ancak bir ilişkiye başladığınızda bunun tam tersi olarak sıcacık ve sevgi dolu olur, partnerinizi dünyanın en sevilen insanı gibi hissettirebilirsiniz. İlişkilerin flört aşamasında ihtiyaç duyduğunuz his ilk olarak güvendir. Güven vermeyen, davranışları çelişkili olan, ne istediği tam net belli olmayan kişilerden uzaklaşır, yaşam alanınıza almayı tercih etmezsiniz; çünkü sizin ilişkilerde taktik yapacak, strateji geliştirecek bir iç dünyanız olmadığı ve bunu zaten beceremeyebileceğiniz gibi, isteseniz de buna zamanınız yoktur. Dolayısıyla netlik, elle tutulur, gözle görülür değerler, bir kişinin uzun süreli ilişkiyi arzulaması, maddi manevi gelişmiş, üretken, çalışan, sabırlı ve duygularını iyi kontrol edebilen, dengeli biri olması tek arzunuzdur. Bekar olduğunuz yıllarda sayısız flört yaşayabilir, birçok insanla temas edebilirsiniz, ancak size güven duygusunu tam olarak vermeyen hiç kimse sizi mutlu etmeyecek, bu flörtler de sadece dünyevi tatminler olarak geçip gidecektir. Sözkonusu uzun süreli ilişkiler olduğunda evine, değerlerine, aile hayatına bağlı, korumacı ve sevgi dolu insanlarla birlikte olmak istersiniz, çünkü sizin ilişkide yansıtacağınız tavır bu olacaktır. İlişkilerinizde bir dönem suçlama, nefret, korku duyguları ön plana çıkan, sürekli sizi suçlu hissettirecek insanlarla denk gelebilirsiniz. Böyle bir döneme girdiğinizde kendinizi her halinizle olduğunuz gibi sevmeyi öğrenecek, ilişkilerdeki suçlama-haklı çıkarma kısır döngüsünü kırmak üzere içsel yeni dinamikler geliştiriyor olacaksınız; çünkü bir kez bu suçlama-suçlanma döngüsünü kırdığınızda, ilişkilerde bambaşka bir boyuta geçecek, kalbi sınırsız sevgi ile dolu bir partnerle uzun süreli ilişki geliştirebilecek, evlilik düşünebileceksiniz. Birçoğunuzun ortamalama 35 yaş civarı evlilik tercih ettiği gözlemlenmiş olsa da, haritanızdaki evlilik göstergeleri asıl evlilik zamanını belirleyecektir. Ailesine aşırı bağımlı, hayatında anne veya aile problemi bulunan, cesareti olmadığı için sürekli başkalarını suçlayan, her konuda çocuk gibi tepkiler veren ve küsme, darılma huyları süreklilik arz eden insanlardan uzak durmayı tercih etmelisiniz. İlişkide tercih ettiğiniz besleyen, büyüten, koruyan, geleneklere, etiğe, aileye, bir arada olmaya her şeyden daha fazla önem veren kişilerdir. Öğretmenlik, tarih, güzellik sektöründe çalışanlar, evden çalışanlar, madenler ve yer altı kaynaklarla ilgili işler yapanlar, yüzücüler, denizle ilgili işlerde çalışanlar, emlakçılar ve kadınları ilgilendiren sektörlerde çalışanlarla ilişki kurmaya eğilimlisinizdir.

YÜKSELEN BURCUNUZ KOVA İSE,

7.eviniz Aslan, 5.eviniz İkizler burcudur. Sizi yeterince tanımayan insanlar hakkınızda flörtöz, çapkın, birçok ilişki kuran, oradan oraya sürüklenen, ilişki konusunda ne istediğini tam olarak bilmeyen biri olduğunuzu düşünebilir. Gerçekten de ciddi bir ilişki kurana dek birçok insanla temas eder, birbirinden farklı insanlarla flört eder, doğru insanı bulana dek başınızdan birçok aşk macerası geçtiğini gözlemlersiniz. Oysa siz flört ettiğiniz insanlarda bile belirli bir seçiciliğe sahipsiniz. Keskin zekanız ve bilgiye duyduğunuz ihtiyaç, görüştüğünüz insanların toplum standartı dışında bir algıya sahip olmasını, eğlenceli, neşeli, gezip, görme ve kendini geliştirme meraklısı insanlarla etkileşimde olmanıza sebep olur. Hayatınıza giren her insanın size bir şey katmasını, bir bilgi daha vermesini ve geliştirmesini arzu edersiniz. Kıskanç, durağan, kendini geliştirmeyen ve sizi baskı altında tutacak insanlarla uzun süreli bir ilişki yoluna çıkmanız mümkün değildir. Flörtlerinizde çok konuşan, iletişim trafiği yoğun olan, oradan oraya koşturan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Sözkonusu uzun süreli ilişkileriniz olduğunda kelimenin tam anlamı ile kendine has bir “karakter” aramaktasınız. Partnerinizin mutlaka çok güçlü bir kişilik olması, yönetebilme, geliştirebilme, kriz yönetimi yapabilme ve etkileyebilme gücünün yüksek olması gerekmektedir. Öyle ki yaşamınızdaki uzun süreli yol arkadaşınız sizin ruh halinizdeki gel gitleri dengeleyebilmeli, zaman zaman sizi özgür bırakabilmeli, size bir yaşam alanı tanıyabilmeli ve hedeflerinize ulaşabilmeniz için yanınızda sapasağlam durarak sizi destekliyor olabilmelidir. Uzun süreli yol arkadaşınız mutlaka kendine göre tanınan biri olmalıdır. Enerjisi girdiği bir ortamda hemen fark edilen, aurası yüksek, tavrı, davranışları, varlığı ve mesleği ile ilgi uyandıran, dikkat çeken, fark edilen ve toplum tarafından saygı gösterilen biri olmak zorundadır. İlişkilerinizde sözkonusu istemediğiniz bir şey olduğunda, partnerinizle bunu konuşmalı ve kendi isteklerinizi güçlü şekilde ifade edebilmeli, sadece o seviyor veya istiyor diye bir durumu kabullenmemelisiniz. Normalde bu söz ettiğim durum sizin karakterinize asla uymasa da, uzun süreli, değer verip sevdiğiniz bir ilişkide olduğunuzda bu davranışları gösterme ihtimaliniz olacaktır. İlişkilerde sözleri ile sizi manipule eden, çok ama içi boş konuşan, kimliğini ve karakterini insanları haddinden fazla yönetmek üzere baskın olarak kullanan ve taktiklere yer veren insanlardan uzak durmayı tercih etmelisiniz. Sanatçılık, yöneticilik, sporculuk, güzellik sektöründe çalışanlar, finans ve borsa, eğlence yerlerini ilgilendiren çalışma alanları ve tiyatro ile ilgilenenlerle ilişki kurmaya eğilimlisinizdir.

YÜKSELEN BURCUNUZ BALIK İSE,

7.eviniz Başak, 5.eviniz Yengeç ile başlar. İlişkilerde gizemli, etkileyici ve karşınızdaki insanın duygularını kolay çözümleyebilir nitelikte bir tavrınız vardır. İlgi duyduğunuz andan itibaren hemen bir ilişki başlatmak yerine, karşınızdaki insanı tanımak, duygularından emin olmak, özellikle güven duyabilmek adına zaman tanırsınız. Yaşamınıza girecek kişinin çok sevgi dolu, korumacı özellikleri gelişmiş, ailesine, değerlerine, geçmişine, sahip olduğu her şeye yüksek bir bağlılık göstermesini tercih edersiniz. Kolay kırılabilir ve ilişkiye girdiği zaman kendini tamamen teslim eden doğanız gereği, karşınızda dengesiz, ne yapacağı belli olmayan, duygularından henüz emin olamadığınız bir kişiyi görmek istemezsiniz. Yaşamınıza girecek kişi tüm yönleri ile oldukça açık ve net olmalıdır. Flört aşamalarındaki olası problemlerde çoğu zaman haksızlık, suçluluk gibi duygular hissedebilirsiniz. İlişkilerinizde bu sorunları yaşadığınızda, aslında sorumluluk almayı, insanın hata yapmaya açık bir varlık olduğunu ve insanların bazen başkalarını kırabileceğine dair bir esneklik geliştirmeyi öğreniyorsunuz. Diğer yandan yaşamınıza giren olası katı, merhametsiz insanlar aslında sizin gibi bir insanla temas ederek merhameti, sevgiyi ve şefkati deneyimliyorlar. Kalbiniz ve ruhunuzda evrensel sevgiyi hissettiğiniz için, hayatınıza giren insanları kolayca anlayabilme, bağışlayabilme ve sınırsız sevgi ile kabul edebilme özellikleriniz olmasına rağmen, bir dönem uzun süre kin tutabilir ve size yapılanları affetmekte zorluk yaşayabilirsiniz. Bu sizin kırılma noktalarınızdan biri olacaktır, zira ilişkilerinizdeki temel dinamiklerden biri geçmişi bırakarak ve geride kalan olayları bugüne taşımayarak hareket etmek, içinde bulunduğunuz zamana konsantre olmaya çalışmaktır. Uzun süreli ilişkilerinizde partnerinizi tüm özellikleri ile olduğu gibi kabul edebilmeniz önemlidir. İlişkilerde sıklıkla siz duygusal iken, partneriniz daha mantıklı ve somut düşünen biri olacağı için bu farklılıkları dengeleyebilmeniz ve birbirinizi sürekli değiştirmeye çalışmayarak, olduğu gibi kabul edebilmeniz önemli olacaktır. Size söylenen tembel, rahat ve keyfine düşkün yapınız, sözkonusu uzun süreli ilişkiler ve evlilik olduğunda tam tersi olarak partnerini aşırı düşünen, üstüne titreyen, onun kişisel ihtiyaçlarına dek her şeyi hakkında bilgi sahibi olan, fedakar, yapıcı ve çözüm odaklı bir hale gelir. Dolayısıyla dışarıdan görünen imajınızla, bağlılık duyduğunuz bir ilişki kurduğunuzda oluşan imajınız birbirinden tamamen zıttır ve ilişkideki siz her ayrıntıyı düşünerek, partnerinizin yaşamını kolaylaştıran, fikirler ve eylem planları sunarak, onu geliştirmeye çalışan biri olursunuz. Yaşamınızda olacak kişi kişisel bakımına, çalışma hayatına önem veren, ilişkide her ayrıntıyı düşünen, detaylara inen, pratik, sorunları çözümleyebilme gücü yüksek, iletişim becerileri gelişmiş, düzenli ve ruhen tamamen saf, arınmış ve temiz biri olmalıdır. Dolayısıyla ruhunda fazla yük taşıyan, kinci, insanları ayırt eden, doğayı, hayvanları sevmeyen, merhametsiz bir insanla bir dakika bile geçirmeniz oldukça zordur. Öğretmenlik, yazarlık, eleştirmenlik, memurluk, hemşirelik, polislik, doktorluk, veterinerlik ve iletişim alanlarında çalışan kişilerle ilişki kurmaya eğilimlisinizdir.


Lütfen Bekleyin