kova burcunda ay tutulmasi
27 Temmuz 2018 saat 23:20 itibariyle Kova Burcu’nda Ay Tutulması meydana geliyor. Her Ay veya Güneş Tutulması ya da Yeniay ve Dolunay zamanları tamamen iyi veya tamamen kötü diyemememizin sebebi o gökyüzü hareketinin oluşturduğu açılar ve pozisyonlardır. Bunların her biri farklı olur ve haritanızdaki derecelere göre de konu değişkenlik gösterir; ancak yine de genel etkileri bilmek ve dönemin getirilerinin farkında olmak son derece önemlidir. Örneğin 2018’in bu son Ay Tutulması son derece zorlayıcı görünümlere sahip; bir taraftan etkileri Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarına birinci olarak yayılan 3 Tutulma, diğer taraftan ise gökyüzünde devam eden Mars, Satürn, Neptün ve Şiron’un geri hareketi var. Kaldı ki buna 27 Temmuz 17 Ağustos arasında Merkür’ün Aslan Burcu’ndaki geri hareketi de ekleniyor. Bilmeyenler için, bu kadar fazla geri hareketin olduğu yerde, yaşamınızda hız ve ivme kazanmak, ileri doğru adım atmak her zamankine göre oldukça zordur. Bu daha çok, geçmişten gelen ve tekrar eden problemleri çok net şekilde gösteren, artık neyi sona erdirmeniz gerektiğini anlatan ve yeni girişimlerin çoğu zaman yarıda kaldığı dönemdir. Bu yüzden bu tip etkilerde örneğin yüksek yatırımlar yapmak, evlenmek, radikal kararlar almak için olumlu bir başlangıç zamanı yok denecek kadar azdır.

Ay Tutulması gökyüzünde geri hareketine devam eden Mars ile kavuşum, Uranüs ile kare pozisyonda gerçekleşiyor;
Ani davranış, tepki veya hareketlerin, radikal kararların kazandırmayacağı, aksine kaybettireceği bu dönemde öfke kontrolü yapabilmek, takım çalışmaları, arkadaş ortamları ve kalabalık ortamlarda düzeni koruyabilmek önemli hale gelecek. Üstelik teknolojik aletleriniz ve bilgisayar sistemleri konusunda da ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Burası daha çok güçlü bir kimlik duygusu ortaya koymakla, başkalarına göre yaşamak ve sürüklenmek arasında gidip gelmeyi anlatan eksendir. Hayatınızdaki olaylar gereği fedakarlık yapmanız gerekecekse, bunu kendi kimlik duygunuzu tamamen kaybetmeden yapmak ve geçmişten gelen, bugüne zarar veren bağları tamamen koparmak şu an elinizden gelenin en iyisini yapmak olacak.

Geleceğe yönelik planlar yapmak, projeler üzerine yeni fikirler edinmek bu süreçte hızlansa da, tüm fikirleri ve buluşları somut zemine oturtmak zaman alabilir ve üzerinde daha fazla çalışmaya, hata ve eksikleri gidermeye ihtiyaç vardır.

Bu süreçte süregelen ve alışılagelmiş standart ilişki kalıplarından çıkıp, yeni bir davranış modelini denemek, yaşamınızda değişim yaratmak, farklı olanı tercih etmek, belki daha önce aklınıza pek yatmayan bir ilişki modelinin içine çekilmek, geçmişten beri problemli devam eden ilişkiler ve sosyal ilişkiler alanında arınma yaşamak, onları uzaklaştırmak gibi konular gözlemlenecek. Bu dönemde ikili ilişkilerde kibirli davranışlardan uzak kalarak, ben biliyorum yerine biz biliyoruz deme zamanıdır. Kararları ortak almaya çalışmak, bir anda her şeyi yakıp yıkmamak, karşınızdaki doğru anlamaya çalışmak son derece önemlidir; çünkü devam eden ilişkilerde sabit fikirlilikler görülebilir; ancak baskı veya üzerine gitmenin hiçbir yarar sağlamayacağı tam tersi uzaklaştıracağı zamandır.

Bu zamana dek kendinize çizdiğiniz sınırlar, katı kurallar, mesafeli yaklaşımlar ve belirli prensipler ile geçmişten bugüne taşınan, artık katkı sağlamak yerine zarar veren, çürümüş, eskimiş, bugüne faydası olmayan herkes ve her şeyi dönüşüme uğratarak yaşamınızdan çıkarmak için ideal bir zamandasınız; ancak bu eylemleri yaparken özellikle fevri ve agresif davranmamayı tercih etmeli, aile büyükleri, kurumlar ve patronlarla ilişkilerinizi maksimum seviyede ılımlı tutmaya çalışmalısınız. Tutamadığınız noktada zaten belirli kırılmalar yaşayacaksınız demektir ve bu illa ki kötü anlama gelmemektedir. Bazen duygularınızı tamamen ve derinden ifade etmeye, açıklık göstermeye, sesinizi yükseltmeye ihtiyaç duyar ve ilişkilerinizi yeniden düzenlemeyi tercih edersiniz hepsi bu.

Bilimsel çalışmalar ve araştırmalar, tez yazmak, topluma ve insanlığa faydalı olmak için süreci olumlu kullanabilirsiniz. Astroloji, kişisel gelişim, mühendislik gibi alanlarla ilgilenme zamanıdır. Ayrıca bu dönemde fotoğrafçılık kursuna gitmeyi deneyebilirsiniz.

Daha önce denenmemiş sıradışı bir fikri iş alanınızda öne sürebilirsiniz; uygulamaya tamamen geçmek ve resmileştirmek için 1 Eylül 2018’i beklemek doğru adım olacaktır. Bu etkiyle birlikte bir tarafta iş koşullarını değiştirme isteği ve motivasyonu varken, diğer tarafta hala daha olgunlaşmamış koşulların belirsizliği sözkonusu olabilir. Bir yanda duygusal bağımsızlık arzusu öne çıkarken, diğer yanda özel hayatınızda devrim yaratacak radikal kararlar için henüz koşullar yeterli olmayabilir. Örneğin herhangi bir konuda yeni bir adım atmak istiyorsunuz ancak kafanızdaki planlar, kurguladığınız senaryo ile gelişen durumlar birbirini tutmayabilir. Bu da belirgin ikilemler yaşamaya sebep olabilecek bir etkidir. Bu süreç, yeterince motive olmuş bir ruh için, kaygıları geride bırakma, planlı ve metotlu çalışma, orijinal ve farklı düşüncelerini iş hayatına ve günlük yaşamına oturtarak, gelişen yeni olaylara sistemli bir adaptasyon sürecini de beraberinde getirebilir.

Ay Tutulması etkileri ile tansiyon, baş dönmesi, kalp damar sağlığı problemleri, elektrik çarpması ve kazalara karşı dikkatli olmalı, nörolojik veya kalple ilgili genetik bir rahatsızlığınız varsa doktor kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. Temmuz ve Ağustos aylarında extrem sporlarda kazalara açıklık söz konusu olacağı için ilk kez deniyorsanız dikkatli olmanız gerekmekte.

Bu Tutulma karşı konulamaz doğa olaylarını ve afetlerini de tetikleyecek gibi görünüyor. Bunu daha önce 2018 yılında Türkiye yazımda da belirtmiş ve bazı tarihlere dikkat çekmiştim; yazımı buradan okuyabilirsiniz: 2018 Türkiye Öngörüleri

Astroloji ile İlgili Bilinmeyenler:
-Astroloji fal değildir, zamanın kalitesini yorumlamaktır ve size “Ayrılacaksın” gibi cümleler kurmak yerine, “Bu tarihler arasında ayrılma ihtimalin olduğu için daha hoşgörülü davranman ilişkine iyi gelecek..” şeklinde yorumlar yapar.
-Her Yeniay iyi enerjili değildir ve Yeniay anında Ay, Güneş tarafından yanık pozisyonda olduğu için, Yeniay zamanları niyet yapmak için uygun zamanlar değildir. Niyetler için en elverişli süreç Dolunay zamanlarıdır.

-Her Merkür Retro, herkese eşit anlamda iletişim problemleri vermez; çünkü bazı insanlar haritalarında Merkür Retro enerjisi ile doğmuşlardır.

-Dolunay gününe yaklaşan bir iki gün ve uzaklaşan bir iki günde tüm dünyada insanların daha sinirli ve agresif davranışlar gösterdikleri gözlemlenmiştir.

-Haritasında Yengeç Burcu ağırlığı olan ya da Güneş’i, Yükselen’i, Ay Burcu Yengeç olanlar Dolunay zamanlarından daha fazla etkilenme eğilimindedirler.

-Satürn her zaman kötü değildir. Satürn transitleri hayatınızdaki verimsiz iş ve yararsız kişilerden kurtulup, ruhsal olarak olgunlaşmanıza sebep olan yararlı dönemlerdir. Sadece bunları deneyimlerken size zorlayıcı hissettirebilir. Astroloji’de Satürn’den daha zorlayıcı olan gezegen savaş ve hırs gezegeni olan Mars’tır.

-Yorumların hiçbiri Ay Burcunuza göre yapılmaz. Yükselen ve kendi burcunuzu okumanız size yardımcı olur. Ay Burcu, kişinin duygularını yaşama şeklini ve nasıl rahat hissettiğini anlatırken, yükselen burç dışarıya gösterdiği yüzü yani sosyal maskesi, burcu ise kendi içinde ve özelinde nasıl davrandığını anlatan alanlardır.

-Takip ettiğiniz yorumlar her zaman genel etkileri anlatmakta olup, herkesin doğum anına göre çıkarılan haritası, sizin hangi süreçte olduğunuzu en doğru şekilde anlamanıza yardımcı olan asıl faktördür.

Lütfen Bekleyin