jupiter oglak transiti

Jüpiter Oğlak Transiti

2 Aralık 2019 tarihinde 21:20:09 sularında maddi-manevi zenginliğin gezegeni Jüpiter kendi tahtından inerek Satürn’ün krallığına geçiyor ve 19 Aralık 2020’ye kadar Oğlak Burcunda seyredecek, Satürn’ün sözünü dinleyerek iyimserlikten çıkarak ve insanlığı gerçeklerle yüzleştirecek.



Bolluk ve bereketin gezegeni Jüpiter yönettiği Yay Burcundan çıkıp Oğlak burcuna geçtiğinde düşük konumda olduğundan enerjisini iyi yansıtamıyor. Satürn’ün önderliğinde Jüpiter bize bu günlere nasıl geldiğini hatırla, hatırla ki geçmişine olan bağlılığından, bugünlere nasıl geldiğini düşün ve bundan güç bularak, ayağa kalk ve çalış, çabala, üret ve kendini dönüşüme hazırla diyor.
Anın haritasında ufukta Aslan Burcu yükselirken Jüpiter 6. evde yer alıyor. Yükselen burcun yöneticisi 5. evde Yay Burcunda, Jüpiter’in yönetiminde olan Güneş kendini milletine, insanlığa karşı yararlı olarak, üreterek göster, bunun için bunca zaman edindiğin bilgilerini kullan, bu konuda atılgan ol, inançlı ol, vazgeçme ve kalıcı bir dönüşümün öncüsü ol, işte o zaman çabalarının karşılığını alacaksın diye söylüyor. Güneş; Antares Kraliyet yıldızı ile kavuşumda, takıntılarımızdan kurtularak, yaşanılan kötü anıları kabule geçip affederek, önümüze bakmalı, enerjimizi amaçlarımıza kanalize etmeliyiz. ASC’ye Koç Burcundaki 9.evde yer alan Şiron üçgen açı yapıyor ve yöneticisi Güneş de MC ile üçgen açı yapıyor. ASC aynı zamanda 10.evdeki Boğa Burcunda olan Uranüs ile kare açı yapıyor. Bize; kim olduğumuzu, değerlerimizi, inançlarımızı, karşı tarafa olan tavırlarımızı, hayattaki amacımızı, bu konudaki eksikliklerimizi farkederek ve kabule geçmemiz gerektiğini sorgulatıyor. Bunca zaman öğrendiklerimiz, değerlerimiz sarsılabilir, hayatta doğru bildiğimiz yanlışlar olduğunu anlayıp, kalıcı dönüşümler için cesaretli olmamız gerekebilir. Bencillikliklerimizi farkedip karşı tarafın çıkarlarını da gözeterek kazan-kazan yaklaşımını benimsememiz gerekebilir ve bu farkedişlerimiz bizi derinden sarsan, ani olaylar ile gelişebilir ve bunlar otoriter figürler, toplumsal statümüzün değişmesi(evlilik, ebeveyn olmak, kariyerde değişimler vs.), ya da geçmişte yaptığımız yanlışlar nedeniyle toplum tarafından sert karşılanarak yaşayabiliriz. ASC ile 150 derece yapan Jüpiter, 10. evdeki Uranüs ile üçgen açı yapıyor, eğer ki geçmişimizi hatırlayıp, yaptığımız yanlışları fark edip, toplumsal değerlerimizi yıkarak, kötü alışkanlıkları bırakıp yeni ve daha sağlıklı daha iyi alı��kanlıklar edinerek, kendimizi disipline ederek, özgün üretimler çıkardığımızda, bizi bereketinden faydalandırıyor olacak. Jüpiter Oğlak Burcuna geçer geçmez Şiron ile de kare açı yapıyor. Bu dönemde çevremizde kendi sorunlarını çözmek yerine her şeyi bildiğini sanıp, dini kullanarak durumu saptıranlar olabilir, ya da tam tersi şekilde inanç ve iyimserlikten yoksun kişiler karşımıza çıkabilir.
ASC yöneticisi Güneş Achernar sabit yıldızı ile kavuşumda olan Neptün ile kare açı yapıyor. Uzun yolculuklar, yurt dışı bağlantılı işler ve eğitim konularında kendimize güvenemeyebilir, aynı zamanda arkadaşlarımız ve flörtlerimiz tarafından aldanmaya ve aldatılmalara müsait yapıda olabilir, hayatımızda ani iniş çıkışlar yaşayabiliriz. Gerçeklerle yüzleşmek zor geleceğinden inkar edebilir, manevi değerlere daha fazla önem verebiliriz ve bunu suiistimal eden çok fazla kişi ile karşılaşıp kandırılabiliriz. Sağlığımıza dikkat etmeli zira bu dönemde bağışıklığımız düşeceğinden hastalıklar da gündemimizde olabilir.
Güneş aynı zamanda Ay Düğümleri ile kavuşumda olan Venüs ve bunlara eşlik eden Facies ve Alhena sabit yıldızlarına da 150 derece açı yapıyor. Bu dönemde ilişkilerimizde gelenekçi bir tavır sergileyebilir, günlük hayatımızı, iş yaşamımızı önemseyebilir, soğuk tavırlar sergileyebilir, kendimizi ve başkalarını kontrol ederek ipleri elimize alma isteği oluşabilir. Ancak sadece başkaları ile değil kendi duygularımızla da bağ kurabilmeli, aile olmanın ve bu sıcak bağların korunması ve güçlenmesi için çaba sarf etmeli, sevdiklerimizle daha çok zaman geçirerek onlara sevgimizi göstermeli ve duygularımızı paylaşmalıyız. Sevgi dolu ve merhametli yaklaşarak, ihtiyaç sahiplerine, doğaya, hayvanlara yardım etmeli, hedefe kitlenmek yerine organize bir şekilde çalışarak hedeflerimize ilerlerken akışta kalabilmeli ve hayatımızda alma ve verme enerjisini dengede tuttuğumuzda ve buna inanarak yaptığımızda Evren de bize geri dönüş sağlayacaktır. Mükemmel olma tutkusundan sıyrılıp ayrıntılarda boğulmak yerine bütüne bakmalıyız. Ne yazık ki bu dönemde çeşitli hastalıklarla, hayvanlarla ve şiddet haberleri ile karşılaşmamız mümkündür ve birbirine acımasız davranan hem cinsel hem de şiddet içerikli eşlerin haberlerini duyabiliriz. Gözler ve strese bağlı olarak diş ve ağız yapımızda sorunlar yaşayabiliriz.
Özetle; bu zamana kadar yaşadıklarımızın ne kadarından ders çıkardık, bu zamana kadar neleri doğru, neleri yanlış yaptık, kendimize insanlara ve evrene ne kadar dürüst ve yardımsever olduk, istediğimiz şeyleri gerçekten hakkediyor muyuz ve evrenden almak istediğimiz kadar verdiklerimiz de oldu mu? Bize bunları sorgulatacak ve gerçekten hakkediyorsak, çalışmışsak, o olgunluğa eriştiğimizde meyvelerini de yiyebiliyor olacağız.
SİNEM AKBAL AYDIN

İleri Seviye Öğrencisi


Lütfen Bekleyin