iliskilerde ay burcunun onemi
Sözkonusu ikili ilişkiler olduğunda, Venüs ilişkideki ilk zamanlarınızı, flört etme şeklinizi, nelerden hoşlandığınızı, cinselliği yaşama şeklinizi ve tercihlerinizi anlatırken

Sözkonusu ikili ilişkiler olduğunda, Venüs ilişkideki ilk zamanlarınızı, flört etme şeklinizi, nelerden hoşlandığınızı, cinselliği yaşama şeklinizi ve tercihlerinizi anlatırken, Ay her zaman nasıl konforlu ve rahat hissettiğinizi, temel duygusal ihtiyaçlarınızı, bilinçaltı kodlarınızı ve uzun süreli ilişkilerde, ilişkiyi nasıl yaşamak istediğinizi anlatacaktır. Örneğin klasik bir İkizler Burcu olan kişi, ilişkilerde ne istediğini bulmak için uzun süre çaba sarf edebilir, sık partner değiştirebilir ve kararsızlıklar yaşayabilir. Bu bilinen İkizler Burcu yorumudur. Ne var ki bu İkizler Burcu kişinin haritasında örneğin Venüs’ü Akrep ve Ay’ı Yengeç Burcu’nda yerleşmişse, o vakit az önce söz ettiğimiz hızlı, kararsız, flörtöz ve hareketli doğasını ilişkilerinde bir kenara bırakarak, Venüs ve Ay’ının anlattığı üzere ilişkilerde derinlik, tutku, sahiplenme arayacak, derin bağlar geliştirme, uzun süre sabır gösterme, kolay ayrılamama ve hatta bağımlılık geliştirme şeklinde davranışlar sergileyecektir. Dolayısıyla ilişkilerde her İkizler Burcu insan tek bir örnek davranamaz ve bunu belirleyen en önemli faktör öncelikli olarak Venüs ve Ay olacaktır.

Haritanızda Venüs ve Ay arasında uyum olması, ilişkilerdeki beklentilerinizin ve duygularınızı yaşama şeklinizin dengeli olduğuna dair ipucu verecektir. Örneğin Venüs Yengeç’te iken, Ay’ın su grubunun bir diğer üyesi olan Balık’ta yerleşimi gibi.

Özellikle kadınlarda bu durumun varlığı, yani kendi haritalarında yer alması, yapılacak evlilik açısından olumlu bir açıdır. Erkeklerde bu açının varlığı, hoşlandığı kadın tipi ile evlilik yaptıktan sonra yaşayacağı kadın modelinin birbirini tuttuğunu, tamamladığını, dengelediğini göstermektedir.

Burada şunu vurgulamak istiyorum; örneğin erkeğin Venüs’ü Koç Burcu’nda; ancak Ay’ı Yengeç Burcu’nda olsun. Yani ateş ve su elementlerinde kare açı ile birbirlerine bakıyorlar. Bu durumda erkek ilişkilerinde, evlenmeden önce ve flört zamanlarında ilişkilerde öne çıkan, sosyal alanlarda liderlik vasfı gösteren, maskülen ve cinsel enerjisi yüksek, girişken bir kadın arayacaktır. Bu kadını bulduğunda ve onunla ilişki kurduğunda, bir süre sonra evlenirlerse, kadın artık onun Venüs’ü değil, Ay’ı pozisyonuna geçecektir. Dolayısıyla erkeğin haritasında Yengeç Burcu’nda yerleşen Ay, onun evlendiği kadından artık anne olma, evde olmak, ailesine zaman ayırmak, güçlü bağlar geliştirmek, daha içe dönük bir yapı bekleyecektir. Her ne kadar Venüs pozisyonunda, yani flört zamanlarında Venüs Koç enerjisinde olan kadın, evlendikten sonra zaten eşinin haritasındaki Ay Yengeç özelliklerine ve enerjisine bilinçdışı olarak uyum sağlamaya başlayacak olsa da, tam olarak Yengeç doğasını karşılayamaz. Hali hazırda Ay Venüs karesi ile doğmuş ve bu harita ile yaşayan erkek, anne ilişkilerinden başlamak üzere, kadınlarla ilişkileri ile ilgili biliçdışında tatmin olmamış, çelişki yaratan durumları eğitmeye ve bunun üstesinden gelmeye çalışırken, önceleri hareketli doğası ve girişken özellikleri yüzünden etkilendiği kadından, evlendikten sonra soğuyabilir ve aradığı bu doğayı bulmak için başka insanlara yönelebilir. Tabi ki bu bir kural değildir ancak Ay Venüs karesi veya Ay Venüs karşıtı olan insanların, bilinçdışında anne algısı ve anne ile ilgili temel ilişkilerinde bir tatminsizlik, yetersizlik veya tamamlanmamışlık vardır. Bu da ileriki yaşlarında sevgiyi alıp vermelerinde ve partnerlerinden beklentilerinde dengesizliklere yol açabilmektedir. Burada önemli bir başka not: Partnerinizin Venüs’ü Koç Burcu ise sizin Koç Burcu olmanıza ve onun Ay’ı Yengeç ise de, sizin Yengeç Burcu olmanıza gerek yoktur. Örneğin Venüs Koç’tan kasıt, kişinin beklentisinin, Koç Burcu enerjisinde bir kadın olduğu yönündedir, ancak illa ki burcu değil. Bu durumda haritasında Güneş Mars kavuşumu olan veya yükseleninde Mars yerleşen bir kadın da pek ala Marsiyen özellikte olacak, eril enerjisi yüksek olabilecek ve girişimci, atak doğası ile Venüs Koç enerjisini karşılayabilecektir.

Burada Ay Burçlarınızın genel tanımlarını okuyacaksınız; çünkü haritada aldıkları açılar, puanlar ve yerleştikleri evler özellikle bu yorumları olumlu veya olumsuz anlamda değiştirebilecektir.

AY KOÇ BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Ön planda olmak, istediğiniz an karar vermek, duygularınızı sınırlanmadan, sıkılmadan, baskı altında tutulmadan yaşamak isterseniz. Güçlü yapıda ve bazen hayatınıza müdahale etme arzusu olan bir anneniz olabilir. İlişkilerinizde üstünlük kurma, ilk bitiren veya ilk başlatan olma gibi durumlarda rahat hissedersiniz. Siz karar vermeden karşınızdaki insanın ilişkiyi başlatması veya bitirmesini istemezsiniz. Ara sıra gerçekleşen öfkeli çıkışlarınızın ve fevri hareketlerinizin kabul edilmesi, çocuksu taraflarınızın ve iyi niyetinizin anlaşılması size kendinizi iyi hissettirecektir. İmkanınız olduğunda hem duygularınızı hem de maddi manevi varlığınızı anında ve çekinmeden ihtiyacı olan kişilere sunarsınız. Her şeyi kendi başınıza yapmak, kendi kendinize yeterli olmak size mutluluk verir; ancak unutmayın, arasıra yaşamın size verdiği görünür görünmez hediyeleri kabul etmek, insanlardan yardım almak ve ihtiyacınız olduğunda yardımı bizzat istemek sizi güçsüz kılmaz.. Alma verme dengesini bozmamanız ve hem insanlara hem de yaşama verdiğiniz kadar, aynı zamanda almanız önemlidir. İlişkilerinizde genellikle kızgınlıklarınızı ve öfkelendiğiniz konuları çok çabuk unutur, kin tutmazsınız. Ne var ki bu davranışları siz unutsanız bile karşınızdaki insanlar unutmayabilirler ve sizi agresif olarak etiketleyebilirler. Sadece bu sebeple bile belirli bir öfke kontrolü ve otokontrole ihtiyacınız vardır. Bununla ilgili eylem adımınız, öfkelendiğinizde kendinize kısa da olsa bir zaman ayırıp, sonrasında sizde öfke uyandıran konuyu tartışmaya açmak olmalıdır.

Yardım istemek beni güçsüz kılmaz; gerektiğinde desteklenip, yardım görerek kendimi daha güçlü hissedebilirim.. Verdiğim kadar alıyorum, yaşamın bana sunduklarını keyifle almayı kabul ediyorum..

Sizi ne Rahatsız Eder: Sinirli iken üzerinize gelinmesi, kararlarınıza karışılması, ikinci planda bırakılmak, görmezden gelinmek, iyi niyetinizin anlaşılamaması, rutin giden ilişkiler ve partnerinizin sürprizlere ve yeniliğe kapalı olması.

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Karşılık vermek, altta kalmamak, o an ne hissediyorsa olduğu gibi aktarmak ve gerekirse hiç çekinmeden çatışmak.

Ne Yapmalısınız: Unutmayın ki bir problem yaşadığınızda bunu öfke ile ifade etmek ve kızgınlığınızı yüksek perdeden davranışlara yansıtmak öncelikle yanlış anlaşılmanıza, agresif ve sinirli olarak etiketlenmenize sebep olur. Karşınızdaki insan, ilişkinizdeki problemli zamanlarda, sizin anlayışsız ve krizleri çözümleme yeteneğinden yoksun olduğunuzu düşünebilir. Kızgınlığınızı, mutluluğunuzu, sevinçlerinizi ve hüznünüzü yüksek ölçüde yaşayan biri olarak, özellikle problemli zamanlarda sakin kalabilmeyi ve problemleri, kendinize “düşünme payı” ve zaman vererek çözümleme yoluna gitmeyi deneyin. Dostluk veya özel ilişkilerinizde kendiniz dışında, karşınızdaki insanın da kendisini yeterince ifade edebilmesine ve sizin kadar öne çıkabilmesine izin verin. Özellikle bir kadınsanız, dişi enerjiyi yükseltme çalışmaları yapın ve otokontrolün önemini kavrayın. Ay’ı Koç Burcu’nda olan her kişinin öfke kontrolü konusunda kendini geliştirmesi ve daha huzurlu bir iç dünya için farkındalık geliştirmesi önemlidir.

Ruhumda her zaman barışı hissediyorum, içsel dengem tam da olması gerektiği gibi, huzurlu, dingin ve mutluyum. Bir problem olduğunda kendime bu problemi çözümlemek için zaman veririm ve tepkilerimi denetleyebilirim. Sessizlik bazen en büyük cümlelerden daha anlamlıdır..

AY BOĞA BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Boğa’da iken yücelimde olan Ay, burada olumlu veya olumsuz her duygusunu en üst düzeyde yaşar ve yansıtır. Genel olarak sabırlı, sakin ve huzurlu yaşam koşulları size kendinizi rahat hissettirir. Barışçıl doğanız ile olası problemleri çözümlemek ister, hoşlanmadığınız davranışlarda bile uzun süre toleranslı davranabilirsiniz. Sabrınızın yetmediği noktada öfke patlamaları yaşar ve bu şiddetli öfke sonucu birçok şeyi bir anda yıkabilir, bitirme kararı alabilirsiniz. İnsanlar genellikle sizi hoşgörülü, sabırlı ve uyum yanlısı olarak görmeye alıştığı için, bu son noktada şaşırabilirler. Oysa siz, iyi niyetinizin kullanılmaya başladığı noktada köprüleri bir anda atabilirsiniz. Maddi güvence öncelikli olmak üzere, huzurlu ve rahat yapıda, sevgi dolu insanlar kendinizi güvende hissetmenize sebep olurlar. İlişkilerinizde annenizin gizli veya açıktan fikirleri sizin için son derece önemlidir. İlişkilerde karşınızdaki kişinin sevgisini sözlerle ifade etmesi kadar, somut olarak eylemler, hediyeler ve maddi değeri olan şeylerle de göstermesi önemlidir. Dokunmak, beş duyunuza hitap edilmesi ve fiziksel temas sizin için son derece önemlidir. Ormanlık yerler, bahçeli bir ev, doğayla iç içe alanlar size huzurlu hissettirecektir. Duygusal olarak problemli hissettiğinizde müzik dinlemek sizin için iyi bir terapi olacaktır.

Sizi ne Rahatsız Eder: Maddi olarak yeterli hissetmediğinizde yaşamınız temel noktalardan sarsılır. Bu yüzden hem kendi yaşamınızda hem de partnerinizin hayatında maddi durum önemlidir. Buna rağmen sürekli para konusu yapılması, barışçıl tavrınıza rağmen, sabrınızın son sınırlarına kadar zorlanması, güzelliğiniz, zerafetiniz, yetenekleriniz ve sahip olduğunuz maddi manevi eşyalar, kişiler ve değerler hakkında yorum yapılması ya da şiddetle eleştirilmesi sizi son derece rahatsız eder. Yaşam koşullarınız veya ilişkinizdeki ani bir değişiklik veya beklenmedik bir olay, spontane gelişen bir yenilik sizi huzursuz eder. Bu yüzden hızlı gelişen olaylar ve ani değişimler sizi korkutabilir. Bunu yenmek için

Yaşamımda benim hayrıma gelişen ve beni geliştiren sürpriz olaylara ve yeniliklere her zaman açığım. “ kodlamasına geçmeniz önemlidir.

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Uzun süre sabır ve direnç göstermek.

Ne Yapmalısınız: Öncelikle üretken ve yetenekli taraflarınızı keşfetmeli ve mutlaka kendi geliştirdiğiniz veya yapmakta olduğunuz işlere yönelmelisiniz. Böylece enerjinizin büyük bir bölümünü başkalarına değil, kendinizi geliştirmeye odaklamış olursunuz. Kendi doğanızda varolan sabırlı ve uyumlu yapıyı başkalarında da beklemek yerine, fevri insanlardan uzaklaşmayı tercih etmelisiniz. Eğer bilinçaltınızda para=sevgi kodlaması varsa, insanlara sürekli hediyeler alarak veya para yardımında bulunarak sevginizi göstermeye çalışabilir ve aynısını onlardan da beklersiniz. Bunu değiştirmek ve paranın sevgi ile eşit olmadığını yeniden kendinize kodlamak için bilinçaltı çalışmaları yaptırabilirsiniz.

İnsanlara sevgimi olduğu gibi sunmam ve beni olduğum gibi sevebilmeleri için, bunu maddi değerlerle ispat etmem gerekmez..

Yeteneklerimi keşfederek, üretkenliğimi arttırmayı ve kendimi gerçekleştirmeyi seçiyorum.

AY İKİZLER BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Bol bol iletişim kurmak ve kendini ifade etmek. Hem hayatın içinde hem de özel ilişkilerinizde sağlıklı iletişime önem verir, karşınızda iyi iletişim kuran, sizi çok çabuk anlayan, sizinle aynı dili konuşan eğlenceli ve neşeli insanlar bulduğunuzda rahat hissedersiniz. İlişkide normale göre daha sık mesajlaşmak, telefonda konuşmak, sürekli iletişim halinde kalmak size iyi hissettirir. Merakınızı cezbedecek, sizde sürekli ilgi uyandıracak, yaşamsal dersleri öğrenme sürecinize katkıda bulunacak yeterlilikte ve entelektüel kapasitesi yüksek insanların yanında kendiniz rahat hissedersiniz. Anne figürünüz her şeye çok yorum yapan, araştırmayı, yeni bilgiler edinmeyi seven bir yapıda olabilir. Çocukluğunuzda olasılıkla annenizle kuramadığınız iletişim, yetişkinliğinizde ilişkilerinize, kimsenin sizi anlamadığını zannetmeniz şeklinde yansıyabilir. Bu yüzden eğer hayatta ise annenizle sağlıklı bir düşünce paylaşımınızın olması önemlidir. Yaşamınızda hız, hareketlilik, yeni öğreneceğiniz alanların olması ve sürekli seyahat edebilme özgürlüğü size moral verir. Yavaşlıktan, uzun uzadıya bekleyen insanlardan, duygularını saklayanlardan hoşlanmazsınız.

İlişkilerinizde her şeyi bilerek hareket etmeniz, her konuya ve alana çok fazla yorum yapmanız, bir konu hakkında gereğinden fazla konuşmanız zaman zaman partnerinizi sıkabilir ve sizin ruhsal derinliğinizi anlayamamasına sebep olabilir; çünkü bu tip davranışlar derinliğinizi maskeler.

Sözlerim kadar gözlerim, davranışlarım ve hedeflerimle de kendimi bir diğerine rahatça anlatabilirim. Hızlı konuşan ve hızlı olan zihindir; ruh, daima yavaş hareketlerle kendini gösterir..

Bir karar alacağınız zaman herkese fikir danışmak ve bir konuyu herkesle paylaştıktan sonra niahi kararlara varmak size kendinizi rahat hissettirir. Bunun altında yatan toplumsal onay ihtiyacınızı fark edin ve onaylanmak yerine kendi yapmak istediğinizi eyleme geçirin.

Karar vereceğim zaman iç sesim beni doğru yönlendirir ve ruhum gereken cevabı bana verir. Yapmam gereken sadece kısa bir zaman sessiz kalıp, ona kulak vermemdir. Ne yaparsam yapayım bu benim tercihim ve seçimlerimle mutluyum. Yapacaklarıma onayı sadece kalbim verir..

Sizi ne Rahatsız Eder: Dinlenmemeniz. Sözünüzün kesilmesi, cevap hakkı tanınmaması, sözlerinizin göz ardı edilmesi, deneyimlerinize güvenilmemesi ve yeniliğe, seyahate, paylaşıma olan ihtiyacınızın desteklenmemesi. Neşesi ve mizah anlayışı az olan, yaşamdan keyif almayan, enerjisi yüksek olmayan insanlardan hoşlanmaz ve yanlarında rahat edemezsiniz.

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Ardı ardında nedenler, cevaplar ve sorular sıralamak.

Duygusal zekanız yüksektir; olayları ve altında yatan nedenleri çok çabuk kavrayabilirsiniz. Problemlerle karşılaştığınızda hızla çözümlemek istediğiniz için, acele kararlar sizi yanlışlara sürükleyebilir. Yavaşlamayı ve karşınızdaki kişiyi tamamen ve derinden dinlemeyi tercih edin.

Ne Yapmalısınız: Hayatınızda mahreme, kişisel sırlara ve özel alana yer açın. Herkesle her şeyi paylaşmak yerine bazılarını kendinize ayırın. Karşınızdaki kişileri dinlemek ve tam olarak anlamak önceliğiniz olsun. Duygularınızı aktarırken acele etmeyin ve ilişkilerinizdeki kararlarınızı zamana yaymayı tercih edin. Eğer çok fazla yorumda bulunan bir anneniz varsa, kendi alanınıza müdahale etmemesi için ricada bulunun ve karar aşamalarınızdaki onaylanma ihtiyacınızı serbest bırakmayı tercih edin.

AY YENGEÇ BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Değerlerinize, ailenize, geçmişinize ve geçmişte yaşadığınız her türlü deneyime saygı duyulması sizi güvende hissettirir. Partnerinizin bir nevi aileden biri gibi sizi koruyup kollaması, en küçük ihtiyaçlarınızla bile ilgilenmesi, mümkün olduğu kadar yakınınızda olması ve sevgisini her koşulda belirtmesi ihtiyacınızdır. Küsme huyunuzu, bir olay karşısında kendinizi savunmaya alıp, kapatmanızı anlayabilen, sizi kendi haline bırakmak yerine konuyu çözümlemek üzere çözüm önerileri ile gelen insanlarla kendinizi daha iyi hissedersiniz. Ay Yengeç Burcu’nda yöneticidir ve duygular konusunda güçlü ve sınırlarda yaşamaya çok müsaittir. Bu da sevginizi ve nefretinizi iki ayrı uçta çok ciddi sınırlarda yaşayabileceğinizi göstermektedir. Genellikle bir problem karşısında kendinizi haklı çıkarma ve karşı tarafı sonuna kadar suçlama eğiliminden uzak durmanız gerekmektedir. Ruhunuzda yer alan sınırsız sevgiyi aileniz dışında odaklayacak birini bulamadığınızda, alkol alma, bağımlılık geliştirebilme gibi riskleriniz bulunmaktadır. Oysa bu sınırsız sevgiyi ilk odaklamanız yer kendi ruhunuz, bedeniniz ve yeteneklerinizdir. Anne figürü yaşamınızda hayatta olsun veya olmasın son derece önemli bir yer kaplar ve bazı durumlarda duygusal olarak “Anneden ayrılamama” durumu, ileriki yaşlarınızda, ilişkilerinize, sürekli bağlı kalacağınız birini arama gibi bir sendroma dönüşebilir ve sadece bunun için kendinizden çok fazla fedakarlık yaparak, aslında olmadığınız bir karaktere dönüşmenize ve karşılığında sevgi yerine değersizlik hissetmenize sebep olabilir. Oysa kendi kendinize olan yeterliliğinizi fark ettiğinizde, birini aramayı bırakacak ve varlığınızdaki tamamlanmışlık hissi ile, yine kendini tamamlanmış hisseden bir diğerini bulacak ve böylece iki tamın bütünlüğünü, değerlilik hissini, sevgiyi hem kendinizde hem de ilişkide hissediyor olacaksınız.

Kendimi her durumda, her yer ve her koşulda tamamen ve derinden onaylıyor ve seviyorum. Ruhumdaki sevgiyi çoğaltmayı seçiyorum. Bir olay karşısında karşımdakini suçlamak yerine, karşılıklı olarak neleri geliştirebileceğimizi pozitif çözüm önerileri ile sunuyorum. Kendimi, bedenimi ve yeteneklerimi seviyorum.

Sizi ne Rahatsız Eder: İlgi görmemek, sevdiğini hissettirmemek, aileniz hakkında konuşulması (siz bazı üyeleri ile anlaşamasanız dahi bir başkasının konuşmasını asla istemezsiniz), yalnız olduğunuzu hissetmeniz, suçlanmak, cezalandırılmak ve herhangi birinin terk etmekle tehdit etmesi size kendinizi daima kötü hissettirir.

Tek başıma yaşamda varlığımı sürdürüyorum. Diğer herkese bağımlı değil, bağlıyım..”

Ne Yapmalısınız: Yaşam döngüsü içinde, belirli sebeplerle herkesin yaşamınızdan bir gün bir şekilde gidebileceğini hesaba katarak, kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı tercih edin. Sevgiye olan ihtiyacınızı, ihtiyaç olmaktan çıkarmak için, öncelikle kendinizi, bedeninizi, iyi özelliklerinizi ve güzel yönlerinizi belirleyerek, kendinizi sevmeye başlayın. Problemlerle karşılaştığınız zaman, ilk hamlenizde kendinizi savunmaya geçmek ve kendinizi haklı çıkarmak yerine, ortak çözüm önerileri üzerinde yoğunlaşın. Korkularınızı tespit edin; örneğin “Suçlanma ve terk edilme korkusu” için gerekirse yardım almayı deneyin. Ailenizden ayrılmak yerine ayrışma fikrine sahip olun; kendinize ayrı yaşam ve özgürlük alanları oluşturabilme düşüncesini değerlendirin.

AY ASLAN BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Gururunuzun okşanması, kim olduğunuzun ve yeteneklerinizin farkına varılarak size yüksek değerler verilerek davranılması, karşınızdaki insanların siz onların yaşamında olduğunuz için şanslı olduklarını hissetmeleri, yaratıcı, parlak fikirlerinizin ve insanlara yaptığınız yardımların görülmesi ve fark edilmesi, ilişkide baskın taraf olmak ancak karşınızdaki insanın sizi yönetmesine izin veriyormuş gibi hissettirmek, insanların size hayran kalması kendinizi rahat hissettirir. Gösterişli hissedeceğiniz, lüks ortam ve yerlerde kendinizi daha iyi hissederseniz. Toplum içinde öne çıkan, saygın, aşk ilişkilerinde herkesin tercih ettiği ancak sizin elde edebildiğiniz insanlar hoşunuza gider. Kendinize güveniniz sayesinde ilişkilerde kurallarınızı rahatlıkla öne sürebilir, ilişkinizin gizli kahramanı olarak süreci baştan sona yönetebilirsiniz. Mücadeleci, istedikleri için sonuna kadar savaşan, kendine göre kuralları olan ve asaletten hoşlanan bir yapınız vardır. Kurduğunuz her çeşit ilişkide iz bırakmak sizin için önemlidir.

Başkalarının güçsüz taraflarına odaklanmak yerine, onların güçlü taraflarını keşfetmeyi tercih edin. Kendi potansiyelinizi göstermek için, kimseyi küçük görmeyin ve herkesin sizinle aynı haklara sahip olduğunun bilincinde kalın. Eşitlik ilkesini hayatınızda uygulamayı tercih edin. Böylece birinin kalbini bilerek veya bilmeyerek kırdığınızda, “Benim istediğimi yapmadığı için bunu hak etti” demek yerine “O ve ben aynı şartlardayız, onun da benim gibi bir kalbi var, davranışlarımı sadece kendi istediğim olaylar gerçekleşsin diye değil, biz bilinci ile göstermeyi seçiyorum..”

Sizi ne Rahatsız Eder: Değeriniz ve güzelliğinizin fark edilmemesi, kişisel değerlerinize rağmen üçüncü kişi pozisyonunda bırakılmak, fiziksel özelliklerinizle ilgili yorum yapılması ile güçsüz ve acizmiş gibi hissetmek, kendinizi son derece rahatsız hissetmenize sebep olur.

Değer göreceğiniz yerlerde olmanın ilk koşulu kendinize gerçek anlamda tamamen ve derinden değer vermeniz, kendinizi tüm hatlarınız ve şartlarınızla olduğunuz gibi kabul edebilmeniz ile başlar. Bundan sonraki adımda, eğer bir kişinin kendine değer vermiyor olduğunu gözlemlerseniz, o vakit o kişi ile ilişki kurmak yerine, “Ben daha iyisini hak ediyorum” mesajını kendinize vererek, uzaklaşmayı tercih etmeniz gerekmektedir.

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne olur: insiyatif almak, kararlı davranmak, gölge yönünde benim dediğim olsun sonucunu beklemek.

Ne Yapmalısınız: İlişkilerde yöneten ve genellikle kararları veren taraf olmak yerine, paylaşımcı ve eşitlikçi yaklaşımları benimsemeniz, partnerinizin kimliğini öne çıkarmasına yardımcı olacak, benlik duygusu hissettirecek ve sizin karakterinizin ağırlığı altında kalmayacaktır. Gururlu yapınız yüzünden, bazen küçük hatalar karşısında bile geri çekilebilir, sizi üzen kişilere ders vermek isteyebilirsiniz. İlişkilerde gururunuzu biraz daha geri planda tutarak, hoşlanmadığınız ve size ters düşen konuları, her zamanki açık tavrınızla paylaşmayı deneyebilir, böylece araya zaman veya mesafe girmeden problemleri çözümleyebilirsiniz.

AY BAŞAK BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Yüzeysel değil, duygularınızın derinliklerine inilerek davranılması, ilişkilerde ahlaki kurallara, etiğe, zamanlamaya, bakımlı olmaya özen gösterilmesi ve pratik zekanızın anlaşılması sizi rahat hissettirir. Çoğunlukla başkaları istemeden veya talep etmeden onların en elzem ihtiyaçlarını dahi anlama yeteneğiniz sayesinde, partnerinizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak, onun hayatındaki problemleri çözümlemek, hayatını kolaylaştırmak istersiniz. Genelin aksine ilişkilerdeki taktikler, modern ilişkilerin getirdiği kaçma kovalama oyunlarından haz etmezsiniz. Sadelik, açıklık, anlaşılabilirlik ve yalınlık karşısında kendinizi rahat hisseder, çalışarak, yaşamın içinde ayrıntılara değer verip, en hassas noktalara kadar inerek kendinize güvenli bir alan oluşturmak istersiniz. Anne figürünüz kontrolcü veya eleştirel bir kişilik olabilir. Duygusal anlamda rahatlık, zamana ve akışa bırakmak size kendinizi daha iyi hissettirecektir. İster istemez karşınızdaki insanların yetersizliklerini ve estetik olmayan taraflarını algılama hızınız çok yüksek olduğu için, genellikle eleştirilerde bulunarak, onları daha iyi hale getirmek ve değiştirmek istersiniz; ancak unutmayın ki, hazır olmayan birini değiştiremezsiniz ve sizden açıkça yardım veya eleştiri talep edilmedikçe bunu yapmak yerine, insanların sahip olduğu güzelliklere odaklanmayı tercih etmeli ve yapıcı davranmalısınız. Böylece kendi değerinizi de arttırmış olacaksınız. Hayvanlara ve doğaya karşı, karşıkoyulamaz bir ilginiz vardır.

Sürekli kusur gören biri, kendi kusurlarından şikayetçidir ve bunu başkasında görmektedir. Yaşamımdaki güzellikleri, iyi niyeti, estetik tarafları ve herhangi birine baktığımda onda güzel olan yanı görmeye niyet ediyorum..

Yeteneklerimin takdir edilmesine ve onaya ihtiyacım yok; her ne yapıyorsam kendimi ve dünyayı daha iyi hale getirmek için yapıyorum. Kendimi tamamen ve derinden onaylıyorum,.. Kendimi tamamen ve derinden takdir ediyorum… Yaptıklarım bana kendimi her geçen gün daha iyi hissettiriyor. Kendi değerimi görüyorum..

Sizi Ne Rahatsız Hissettirir: Yaşamın içinde kontrol edemediğiniz her olay karşısında bocalar, içsel dengenizi kaybedersiniz. Her şeyden bir şekilde haberinizin olması, önünüzdeki yolun çok ilerilerini bile şimdiden görmeyi ve netliği arzu edersiniz. Kıskandırılmak, diğer insanlarla kıyaslanmak ve zekanızın küçümsenmesi sizi son derece rahatsız hissettirir. Yaşam sürprizlerle doludur ve çoğu zaman olanları ve olacakları kontrol etmeniz imkansızdır. Rahatlamak, gevşemek, herkesin kendine ait bir kader yolunun olduğunu ve seçimlerinin kendisine ait olduğunu hatırlamak sizin için önemlidir. Aksi durumda panik atak hastalığına davetiye çıkarabilir, aşırı strese bağlı olarak sırt, boyun başta olmak üzere, vücudunuzun çeşitli noktalarında yoğun ağrılar hissedebilirsiniz. Sizin saf ve mükemmel insanları arama içgüdüleriniz, çoğunlukla modern dünyada karşılık bulmadığında, yapılanları içinize sindiremez ve gergin yaşayabilirsiniz. Bu da sindirim sistemi rahatsızlıkları ile karşılaşabilmenize sebep olacaktır.

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Fikir üretmek, çözümlemeye çalışmak, ayrıntıları hesap etmek, olasılıkları öngörmek. Gölge yanında aşırı eleştirel ve memnuniyetsiz yaklaşmak.

Ne Yapmalısınız: Detaylara ve parçalara odaklanmak çoğu zaman bütünü gözden kaçırmanıza sebep olabileceği için, bir konu veya kişi hakkında genel anlamda ne hissettiğiniz ve onun yaptığı iyi davranışlara odaklanmayı tercih edin. Sizden açıkça talep edilmedikçe yardım etmeyin ve insanların sorunlarını çözümlemek üzere harekete geçmemeyi tercih edin. Sevginizi göstermek için, her zaman ve sürekli bir şeyler yapmanıza gerek yoktur. Sizi olduğunuz halinizle seven insanlarla birlikte olmaya niyet edin ve bundan önce siz kendinizde kusur görmeyi bırakarak, en iyi olan yönlerinize odaklanın; kendinizi olduğunuz halinizle sevmeye başlayın.

AY TERAZİ BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Güzelliğinizin, uyumlu yönlerinizin, zerafet ve estetik taraflarınızın görülüp, takdir edilmesi sizi rahat hissettirecektir. Uyumlu ilişkiler geliştirmek, gerektiğinde alttan almak, dengeleyen taraf olmak tabiatınızda olsa da, yeri geldiğinde tüm dengeleri alt üst eden taraf olarak, en büyük savaşları başlatabilecek bir iç dünyanız vardır. İlişkilerde stratejik adımlar, yeri geldiğinde geri çekilebilmeyi bilmek, istediğini sessizce ve gülümseyerek yaptırabilmek yetenekleriniz arasındadır. Özel yaşamınızda biri olduğunda dahi, sosyal ilişkilerinizi sürdürmek ister, arkadaşlıklara, sosyal ortamlara değer verirsiniz. Babanızla ilişkisinde birçok konuyu “idare etmiş” bir anne figürünüz sözkonusu olabilir. Sanat, estetik yönleri gelişmiş insanlar ve yerler, kibarlık, hakkınızın size yeterince verilmesi kendinizi rahat hissetmenize sebep olacaktır. İlişkilerde özellikle sağlıklı bir alma verme dengesine ihtiyacınız vardır.

“Karşımdakinin iyi ve kötü huy ve davranışlarını idare etmeye çalışmam, kendimden taviz vermeme sebep olur. Eğer sürekli onun dünyasına uyumlanmaya çalışırsam, kendi iç dünyamın beklentilerine sağır olmuş olurum. Eğer hep ben verirsem, karşılığında alacak bir şey bulamam.

Bu yüzden; dengeli ilişkileri ve dengeli bir alma verme döngüsü içinde olmayı, duygularımı başkalarının hoşuna gitmediği zamanlarda bile açıkça ifade etmeyi seçiyorum..Hak ettiğimi her zaman alabileceğimi biliyor ve insanlara hak ettikleri değeri vermeye devam ediyorum. En önemlisi, kendime her zaman ve her koşulda değer veriyorum..”

Sizi Ne Rahatsız Hissettirir: Yalnız kalmak, kaba ve nobran insanlar, gergin ortamlar, bir konuyu karşılıklı olarak sağlıklı bir şekilde tartışamamak, haksızlığa uğramak, hak ettiği değeri bulamamak. Estetik algısı düşük insanlar, zerafetin anlaşılamaması

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Uzlaşı sağlamaya çalışarak, problemi gidermek.

Ne Yapmalısınız: Sosyal, özel veya ailevi ilişkilerde, sadece tartışma ortamı yaratılmasın ve gerginlik çıkmasın diye, hoşunuza gitmeyen, sizi inciten ya da kıran davranışları tolere etmek yerine, yeri geldiğinde tepkinizi ifade etmekten kaçınmayın ve sizi yoran davranışları ifade ederek, kendi hak ve sınırlarınızı koruyan taraf olmayı tercih edin. İçinizdeki barışçıl, uyumlu ve sevgiyi dengeli paylaşmak isteyen yönleri daha fazla ortaya çıkarın; ancak bunlara uyum sağlayamayacak ölçüde kendi iç dünyasında barış ve sevgi eksikliği olan insanları düzeltmeye uğraşmayın.

AY AKREP BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Derinliği olan ilişkiler ve bağlar kurarak, uzun süreli ilişkileri tercih edersiniz. Güven duygusu temel ihtiyaçlarınızdan biri olduğu ve normal bir insana göre bu duyguya çok daha fazla hassasiyetle yaklaştığınız için, güveninizi derinden kazanacak ve psikolojik olarak sizi mutlu edecek insanlarla kendinizi güvende ve rahat hissedersiniz. Tam olarak birine güvenmek, kendini açmak, en derin duygularını anlatmak sizin için kolay olmayabilir. Başkalarına oranla, gelecekte olacak olan özellikle olumsuz olayları önceden öngörebilme ve hissedilme yeteneğiniz vardır; ancak bu noktada eğer sürekli insanlar veya olaylar hakkında önsezilerle yaklaşma eğilimi gösterir ve onları yeterince tanımak, gözlemlemek için zaman tanımazsanız, bu size kötü deneyimlerle geri dönebilir ve paranoyak damgası yemenize sebep olabilir. Olayları idare edebilme, önceden öngörü yapabilme ve kontrol arzunuz sebebiyle, yaşamınızdaki insanlar sizinle birlikte olmanın zor bir yolculuk olabileceğini düşünebilirler. Bu yüzden ilişkilerde mümkün olduğunca esneyebilmek, biri hakkında kötü bir yorum yapmadan önce, onu yeterince tanımak için zaman vermek ve olaylara sıklıkla önsezilerle yaklaşmak yerine, “iyi de olabilir kötü de, bunu yaşayarak göreceğiz” mantığı ile yaklaşmak sizin daha iyi hissetmenize ve kazanan taraf olmanıza sebep olacaktır. Duygusal paylaşımlarınızda genellikle belirli bir gizem yaratarak, en yakınlarınızla bile aranızda görünmeyen bir mesafe bırakmanız ve esasen yaşamı merak edilen kişi olmanız, üzeri örtülü bir yakınlık korkusundan kaynaklanmaktadır; zira yakınlığın içinde derin bir teslimiyet ve sınırsız güven duygusu olmalıdır. Kendinizle yüzleşerek bu duygunun sizde ne kadar varolduğunu tespit edin ve ardından şu olumlamayı kendinize tekrar edin: Yaşama, kendime ve kaderime daima güveniyorum..

Bir olay karşısında kendimle yüzleşmeyi ve korkularımı, sevgiyle, bana olumlu anlamda hizmet eden deneyimler haline dönüştürmeyi seçiyorum. Suçlamak, bedel ödetmek yerine, zamanın gücüne ve evrenin yasalarına güvenerek, herkesi kendi kader yolunda, seçimleri ile özgür bırakıyorum. Affetmenin, bir başkasını iyileştirmek değil, kendi ruhumu hafifletmek ve iyileştirmek anlamına geldiğini biliyorum. Kontrol etmek yerine daha esnek davranmayı, gizemli olmak yerine açık davranmayı seçiyorum.

Sizi Ne Rahatsız Hissettirir: Başkasıyla kıyaslanmak, güveninizi kıracak hareketler yapılması, ayrılmakla tehdit etmek, önceden hissetmekte olduğunuz konular hakkındaki öngörülerinize güvenilmemesi

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Zamanı gelince problemin kaynağına benzer şekilde problem yaratarak cevap vermek, bir nevi bedel ödetmek, cezalandırmak, problem olduğu anda tüm kontrol ve hakimiyeti devralarak, süreci yönetmeye başlamak.

Ne Yapmalısınız: Yaratıcının size verdiği olayları güçlü şekilde hissetme yeteneğinizi herkesle paylaşmayın ve gücünüzü, kin tutmak, intikam almak, bedel ödetmek gibi yıkıcı eylemler yerine, problem yaratan veya sorun olan her ne ise onu olumluya dönüştürmek adına kullanmayı tercih edin. Enerjinizi emen, size yük olan, ağırlık yaratan ortam ve insanlardan uzaklaşmayı tercih edin. Cinsel gücünüzü dengeli kullanmayı tercih edin ve aranızda sevgi bağı oluşmadığı sürece cinsel deneyim paylaşmamaya özen gösterin; zira sevgi bağı oluşmadan kurulan bir cinsel deneyim; sonradan ruhunuzda kalan gereksiz ve yorucu enerji kancalarına sebep olabilir. Spiritüel yeteneklerinizi geliştirebilecek çalışmalardan destek almayı tercih edin.

AY YAY BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Gelişime ve öğrenmeye açık, pozitif yapıda insanlarla kendinizi rahat hissedersiniz. Anlattıklarınızın dinlenmesi, tecrübelerinize güvenilmesi, verdiğiniz mesajların algılanması sizi iyi hissettirecektir. Duygularını özgürce yaşamak, dünyayı, evreni, yaratılışı sorgulamak, daima düşünerek hareket etmek sizin için keyiftir. Yurtdışı seyahatler ve felsefi düşünceden mutlu olursunuz. Başınıza gelen en kötü olayda bile, iç sesiniz size korunduğunuzu ve şanslı olduğunuzu hatırlatarak, umutlarınızı yenilemenizi sağlayacaktır. İlişkilerdeki rolünüz çok önemlidir; zira çoğu zaman ister istemez ilişkideki hakim taraf olabilir ve adeta bir öğretmen rolüne bürünebilirsiniz. Her şeyi fazla bilme durumunuz ve bunları başkalarına da gösterme içgüdünüz yüzünden, partneriniz ve yakınınızdakiler, kendilerini eksik ve yetersiz hissedebilirler. İnançlarınıza sıkı sıkıya bağlı olduğunuz için, sizi herhangi bir fikrinizden veya inancınızdan döndürmek zordur. Genel olarak sahip olduğunuz hoşgörülü, güleryüzlü, mutlu, heyecanlı ve sevecen tavrınız, sözkonusu kendinize göre inançlarınız ve fikirlerinize karışılma arzusu olduğunda tamamen başka birine dönüşür ve fanatikleşen, kalıplara göre hareket eden, birden sınırlar koyan biri haline gelebilirsiniz. Öğretmen gibi davranan, bilgili, güleryüzlü, her konuda fikri olan bir anne modeliniz olabilir.

“İnsanlar benimle aynı tekamül seviyesinde olmayabilirler. Anlama ve öğrenme hızları da benimki gibi çabuk olmayabilir. Hepimizin bir yolu var ve onların deneyimleri kendilerine ait. Henüz hazır olmayan birine, bildiklerimi anlatmam, değerli kelimelerimi havaya saçmamla aynı şey olacak.. Onlara anlamaları, onu deneyimlemeleri için zaman ve şans vermeyi seçiyorum. “

“Bildiklerim, zamanla değişime uğrayabilirler; çünkü yaşamda ve kainatta her şey kendini yenilemektedir. Bu yüzden yenilenmeye, yeniliklere, değişime ve düşündüklerimi yeniden değerlendirmeye açık olmayı seçiyorum. Bilgi alış verişine değer veriyor ve herkesden bir şey öğrenebileceğime inanıyorum.”

Sizi Ne Rahatsız Hissettirir: Bilginize güvenilmemesi, bildiklerinizin sorgulanması, inançlarınız, hissettikleriniz, düşündükleriniz ve tecrübeleriniz hakkında yorum yapılması sizi son derece rahatsız hissettirir.

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Kişisel değerlere hakareti içermeyen bir problem ise oldukça hoşgörülü, iyimser davranarak sorunların kaynağını keşfetmeye çalışmak ve onu çözümlemek. Aksi durumda karşısındaki insanı cahil durumuna düşürmek, kin tutmak, ona bilgisizliğini ve yeteneksizliğini fark ettirmek.

Ne Yapmalısınız: Ruhunuzdaki evrensel ve yüce amaçları keşfedin ve tutkulu, hevesli, öğretici taraflarınızla gurur duyun. Yaşamınızın içine seyahatler, kişisel gelişim ve ilginizi uyandıracak konularda araştırmaları alın. Toplum içinde ve ilişkilerinizde her zaman bilginiz ve tecrübelerinizle ön plana çıksanız da, insanların bunu keşfetmesi için izin verin ve “Ben biliyorum” tavrına girerek, tuzağa düşmeyin. Hoşgörülü tavrınızla, her zaman yeniliklere açık olun ve fikirlerinizi esnetebilmeyi deneyin. İlişkilerinizde tekrarlayan bir probleme takılıp kalmak, o konuyu sürdürmek, ısrarla içeriğini keşfetmeye çalışmak yerine, serbest bırakmayı, zamana bırakmayı, rahatlamayı deneyin.

AY OĞLAK BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Zaman zaman yalnız kalarak kendinizi dinlemek, ilişkilerde çizdiğiniz sınırlar ve prensiplerinize saygı duyularak davranılması, değerlerinize, geçmişinize ve bağlı olduğunuz konulara ve duygulara saygı gösterilerek hareket edilmesi sizi rahat hissettirir. Duygularınızı açmakta ve hissettiğiniz derin duyguları muhatapları ile paylaşmakta uzun süre bekleyebilir ve zorlanabilirsiniz. Sizin için güven duygusu ve değerlere bağlılık son derece önemli olduğu için, yüzeysel bulduğunuz her şeyden uzaklaşma eğilimi gösterirsiniz. Sadece eğlenmek, kafa dağıtmak veya zaman geçirmek için bir ilişkiye adım atmazsınız. Anne modeliniz katı ve kuralcı bir kişilik olabilir. İçgüdüsel olarak tek başınıza yaşamaya ve duygularınızla tek başına başa çıkabilmeyi öğrenmişsinizdir. Bu sizde bir süre sonra duvarlar oluşmasına ve sizi gerçekten sevenlerin bile içeri girememelerine sebep olabilir. İlişkilerde sınırlarınızı biraz daha esnetmeye ve duygularınızı belli etmeye ihtiyacınız vardır. Tüm bunların dışında iyi bir organizatörsünüz ve iş hayatınızda başarılı olmak, daima daha iyi yaşam standartlarına doğru ilerlemek, insanları ve olayları idare etmek sizi mutlu eder. Saatler ve mobilyalara karşı özel bir ilginiz olabilir.

Sizi Ne Rahatsız Hissettirir: Prensipleriniz, kurallarınız, tabir-i caizse eski kafada yaklaşımınıza karışılmak istenmesi, sınırlarınızın ihlal edilmesi isteği ile yüzeysel, çocuksu, yaşam felsefesi ve tecrübesi olmayan insanlar sizi rahatsız ederler. İlişkilerde güven duygunuza etki edecek en ufak hatalı davranış, zaten zor güvendiğiniz için karşınızdaki kişiden uzaklaşmanıza sebep olacaktır.

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Genellikle karşınızdakini, daha az rastlanabilir oranda da kendinizi yargılama ve suçlama eğilimi ile bir probleme yaklaşırsınız. Olan olayda bir suçlu görme eğiliminiz vardır. Eğer varolan bir problem karşısında anlaşılamayacağınızı düşünmüşseniz, kendinizi tamamen kapatıp, uzaklaşır ve duygularınızı kesinlikle göstermezsiniz.

Ne Yapmalısınız: Siz söylemedikçe insanların sizin en temel ve gerçek ihtiyaçlarınızı, duygularınızı anlamayabileceklerini fark edin ve yeri geldiğinde yardım istemekten çekinmeyin. Duygularınızı açmak, güven duygunuzu geliştirmek bir şekilde ilişkilerinizin daha iyi hale gelmesine ve insanların size olan inancını arttırmasına sebep olacaktır. Daima yaşından olgun tavırlarınız ve yaşama dair kesin kurallarınız vardır. Kurallarınızı esnetmeyi denemek, girdiğiniz ortamlarda herkesin sizin kadar tecrübeli olamayabileceğini kabul etmek hem sosyal hem de özel ilişkileriniz açısından avantaj olacaktır.

İncinebilirliğim ya da güçsüzlüğümü göstermem, beni güçsüz yapmaz; diğerlerine bir kalbim olduğunu ve herkes gibi benim de yaşam yolumda zaman zaman zorluklarla karşılaştığımı hatırlatır..

Taşlaşan, katılaşan bir kalbe girmek zordur; oysa yumuşamak insanların oraya girmesini kolaylaştırır..

AY KOVA BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: inişli çıkışlı duygusal dünyanızın içinde, iyiniyetini ve insancıllığını korumaya çalışan, çoğunlukla rahat davranmayı tercih etmek isteyen, ancak buna rağmen yeri gelince her şeyi bir anda silip atabilecek devrimci bir taraf vardır. Yaşamınızda bazı zamanlarda ait olma ve köksüzlük hissedebilir, nereye ait olduğunuzu tam olarak bilemeyebilirsiniz. Hızlı bilgi akışına değer verir, yaşamda yeniliğe, orjinalliğe, sıradan olanın dışında farklı ve kendinize ait çizgilere değer verirsiniz. Rutin, durağan, sıradan ve fazlasıyla uyumlu olan her şey size uzaktır. Siz yaşamın kendiliğinden gelişen döngüsüne değer verir, yeri gelince standartlaşan çizgilerin dışına çıkarak, sadece kendinizi değil, dünyayı bile değiştirebilecek bir gücü içinizde hissedersiniz. Arkadaşlıklar, takım çalışmaları, bilgiyi paylaşmak, yeni şeyler keşfetmek, merak edilenleri araştırıp ortaya çıkarmak, bilimsel konular, teknik işler ve konular ile kişisel gelişim, astroloji, mühendislik gibi alanlarla ilgili konular sizi rahat hissettirir. Anne modeliniz toplum standartlarının dışında bir figür olabilir. Bu da geleneksel anne anlayışının dışında bir anne algınız olduğunu gösterebilir.

Sizi Ne Rahatsız Hissettirir: Durağanlık, sıradanlık, sürekli aynı devam eden yaşam şekli. Yaptığınız işlerin taklit edilmesi, kopyacılık. Zekanız ve yeteneklerinizin küçümsenmesi sizi rahatsız hissettiren bir diğer konudur ve özellikle ailenizin sizin farklı yönleriniz olduğunu keşfetmekte geç kalması üzücüdür. Özel yaşamınızda baskı altında tutulmaktan, duygularınızın sorgulanmasından, belirli bir alana veya konuya hapsedilmekten hoşlanmazsınız. İlişkileriniz genellikle arkadaşlıklarla başlar ve iyi arkadaş olabildiklerinizle zaman içinde sağlam bir ilişki kurmaya başlarsınız. Buna rağmen en başından sıkı kurallarla başlayan ilişkiler sizi rahatsız hissettirecek, özgürlüğünüzün kısıtlandığı algısı yaratacaktır.

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Kişisel alana direkt müdahale etmeyen bir konunun yarattığı problemi düşünerek, akıl ve mantık yolu ile hızlı çözümler bularak çözmek. Konu kişiselleşiyorsa, öfkelenmek, ani ve yüksek çıkışlar, isyan etmek, özgürlüğünü korumak için mücadele etmek, kontrol edilemez hale gelmek.

Ne Yapmalısınız: Ruhunuzda hissettiğiniz birleştirici ve yaratıcı enerjiyi, zekanızla ve yeteneklerinizle birleştirerek, takım çalışmaları, kişisel gelişim gibi konuları içinde barından alanlarda çok başarılı olabilirsiniz. Siz bilginizi aktarma arzusundasınız ve bilginizi sunabileceğiniz doğru alanı bulmalısınız. İlişkilerinizde ani tepkiler vermek yerine, daha sakin yaklaşımları tercih etmeniz, her ortamda “Ben bilirim” tavrına girmemeniz ve aile kökeninizdeki problemleri bularak şifalandırma yoluna gitmeniz yaşamınızın önünü açacaktır.

Bir karar almadan önce kendime düşünmek için yeterli zamanı tanıyorum, daha sakin hareket etmeyi seçiyorum.

Her konuda yeterli bilgim olmayabilir ve insanlar benimle aynı bilgi düzeyinde olmayabilirler. Yeni bilgilere açık olmayı ve hem kendimin hem de insanların yeteneklerini takdir etmeyi seçiyorum.

Bulunduğum yerin iyi ve konforlu özelliklerine odaklanarak, burada ait hissetmeyi seçiyorum. Nerede olursam olayım, oraya kolayca bağlanabilir, kök salabilirim.

AY BALIK BURCU’NDA İSE;

Size Ne Rahat Hissettirir: Hassas ve yoğun duyguların yaşandığı iç dünyanızı dışarıdan görmek ve fark etmek kolay değildir, çünkü bu hassasiyete karşılık, kırılmamak için kendinize ördüğünüz duvarlar vardır. Size bakan biri durgun bir denize baktığını zannedebilir; oysa deniz tahmin edilemez ve hesaplanamaz olaylara gebedir. Fırtına çıkabilir ve deniz kabarabilir, ertesi gün ise tam tersi bir şekilde durulabilir. Ve pek tabi ki en önemlisi deniz giderek derinleşir ve içinde binlerce deniz canlısını yaşatır. Sizdeki bu duygusal genişliği anlayabilecek ve hissedecek insanlar kendinizi rahat hissetmenize sebep olurlar. Çünkü siz yolda kanadı kırık bir kuş gördüğünüzde veya ülkenizin size uzak şehirlerinden birinde gelişen bir ölüm vakasına ağlayabilecek bir yapıdasınız. Eğer biri size “Niye her şeye böyle duyarlısın” derse bu onunla bağ kurmayacağınız ve kendinizi ona tamamen kapatıp, duygularınızı göstermeyeceğiniz anlamını taşır. Evrene, insana, hayvana, doğaya, yaratılmış her şeye duyarlılık geliştiren hassas bir duygusal dünyanız vardır. Sanatın, suyun, denizin ve saf sevginin olduğu her yer size kendinizi mutlu hissettirir. Anne modeliniz aşırı idealize edilmiş olsa da, aile algınızda bir “kayıp” sözkonusu olabilir. Rahat çalışma ve yaşam koşulları, düzene ait olmadan kendi düzenini oluşturmak, ayrıntılar yerine resmin bütününe değer vermek, günlük yaşamda sık sık insanlardan uzaklaşarak bir süre iç dünyasında, kendi içinde kalmak ve en derin duygularınızı göstermekten korkmayacağınız insanlarla olmak size kendinizi rahat hissettirecektir. Bağlanmak ve birine bağlı hissetmek temel ihtiyaçlarınız arasındadır.

Sizi Ne Rahatsız Hissettirir: Kendi düzeniniz dışında bir düzene mecbur bırakılmak, zorlanmak. Sanat ve sevgi anlayışı olmayan insanlar. Materyalist, maddeci yapı. Evrende acı enerjisi yayan her şey.

Bir Problem Karşısında Tepkiniz Ne Olur: Konu kişisel değilse son derece anlayışlısınızdır, ancak kişiselleşen bir problemde, ilk etapta konuyu çözümlemek yerine sıklıkla kaçma eğiliminiz vardır. Yüzleşmek sizin için çoğu zaman zordur. Ciddi bir problemi çözmek için zamana ihtiyacınız olur. Konuyu önce kendi içinizde anlamaya çalışır, daha sonra muhatabı ile bir araya gelmeyi tercih edersiniz. İleri sorunlarda kurban psikolojisine girdiğiniz görülür.

Ne Yapmalısınız: Dünyadaki acılara olan duyarlılığınız bir süre sonra tüm bunlarla başa çıkamamanıza ve sorunlarla artık baş edemediğiniz noktada, bağımlılıklar geliştirerek, kendi kendinizi duyarsızlaştırmaya çalışmanıza sebep olabilir. Bu sizin açınızdan herhangi bir madde, insan veya eşyaya negatif yönde bağlanmak demektir ki bunun içinde köleleşme vardır. Bağımlılıklara düşmemeniz ve sağlıklı bağlanma modelleri geliştirebilmeniz için, hassas yaratılışınıza uygun, sevgi enerjisi yüksek ortamlarda ve insanlarla olmanız gerekmektedir. Duygularınızı rahatlıkla yansıtmanızı sağlayacak sanatsal bir aktiviteye yönelmek, içinizdeki şifacıyı keşfederek, onu uyandıracak etkinlikler yapmak, meditasyonlardan, enerji çalışmalarından faydalanmak ve gönüllü yer alacağınız yardım kuruluşlarına destek organizasyonları bir şekilde mutlu olmanıza destek olacak. İlişkilerinizde kurban psikolojisine girmeden ve sürüklenmeden duygularınıza belirli bir yön vermek, sorumluluk almak ve yaşamınızda belirli bir alana odaklanmak sizi yukarı taşıyacaktır.

Bir kurban varsa, katil de vardır. Kurban psikolojisini yaratan çoğunlukla karşımızda bir katil yaratmaktır. Dünyanın herkes için adil olmasını beklemek yerine, ben herkese adil davranıyor ve adaletsiz görünen olayların bile belirli bir yüksek amaca hizmet ettiğinin farkına varıyorum..

Sorunlardan kaçmak veya problemlerle baş edememekten korkmak yerine, onlarla yeri ve zamanında yüzleşiyor ve kendimi cesaretimden dolayı kutluyorum..


Lütfen Bekleyin