9 eylul 2018 basak burcu nda yeniay

9 Eylül 2018 Başak Burcu’nda Yeniay

“Kaostan düzen doğar.. Düzen olmadan dağılma, dağılma olmadan yeni bir düzen geliştirilemez..”

9 Eylül 2018 21.01’de Başak Burcu’nda Yeniay gerçekleşiyor. Etkilerini önceki bir hafta ve önümüzdeki 10 gün daha yoğun olarak hissedeceğimiz bu dönemde odaklanmamız gereken alan “Hayatlarımızda kurduğumuz düzen, kime ve neye hizmet ettiğimiz, hatta en çok kendimize, amaçlarımıza, bugüne dek yaptıklarımıza ve elimizde olanlara bakarak o düzen veya düzensizliği yorumlamak olmalı.

Başak burcu zodyakta “hasat zamanı”, ektiğiniz ürünleri toplama sırasının geldiğini anlatan ve aslında “karma” ile tıpkı zıt burcu olan Balık gibi doğrudan ilgili olan bir burçtur; ancak buradaki durum Balık burcunun aksine yaptıklarınızın, düşündüklerinizin ve uyguladıklarınızın somut olarak önünüze gelmesi durumudur. Başak’ta psikolojik veya ruhsal değil, somut anlamda tatmin ve karmanın somut sonuçları görülebilir. Bu haliyle şimdi toplayacağınız ürünler oldukça kötü de olabilir, yılın en güzel ürünleri de.. Bu tamamen sizin şimdiye dek kendi tarlanıza ne ektiğiniz, neleri düşündüğünüz, neleri uygulamaya koyduğunuz ile ilgilidir.

Başak, kusursuzlaşmanın, mükemmeliyetçiliğin ve bunları gerçekleştirme yolunda, fiziksel ve ruhsal olarak yıpranmanın alanıdır. Elinizden gelenin fazlasını yapsanız da, başkalarından takdir beklemek yerine, kendi yetenek ve değerlerinizi takdir etmeniz gereken bu zamanda, çalışma hayatınızda verimlilik, yoğun çaba ve bir şeyin en iyisini yapmak üzere hareket etme psikolojisi gözlemlenecek. Özellikle ikili ilişkilerinizde sizden bir şey doğrudan talep edilmedikçe, “Senin için saçımı süpürge ediyorum” mantığı ile hareket etmeyin ve dengeli bir alma verme enerjisinde kalarak, verdiğiniz kadar karşılığında ilgi ve sevgi almayı tercih edin. Bu ilişkiler açısından iyi bir adım olacaktır. Yeniay gününde iş hayatınız ve tamamlanmasını istediğiniz konularda düşünmeyi ihmal etmeyin.

Gökyüzündeki geri hareketlerin en önemlileri geride kalmış olsa da, Bu Yeniay oldukça kafa karıştırıcı ve hayatınızda yeni bir yön bulmak için adeta baskı yapan bir etkide olacak. Esasen bir düzeni dağıtmak, bozmak, ayrışmak için en ideal zamanlardan biri olsa da, yeni bir düzen kurarken, hayatınızın her aşamasında geçmişten gelen önyargılar, hatalı inançlar, toplum baskısı veya sert kurallarla da karşılaşmanız olası. Üstelik konulara son derece duygusal ve hassas yerden yaklaşırken, tamamen gerçekçi ve mantıkla hareket eden insanlara denk gelerek bir de ruhsal dağılma süreci atlatabilirsiniz.

Her tür ilişkide zayıflamış tahammül sınırı, azalan tolerans ve detaylara boğarak güncel resmi kaçırma hali ile karşılaşabilirsiniz; önerim ılımlı yaklaşmak, iyi dinlemek, baskı kurmamak, ana odaklanmak ve yaptıklarınızın karşılığını tam olarak alıp alamadığınızı doğru yorumlamak yönünde olacak.

Çalışma hayatınızda birtakım beklentileri değiştirerek, geçmişin bilgeliğinden ve yaratıcı gücünüzden yararlanıp, bugün daha iyi koşullar inşa etmek yönünde adımlar atabilirsiniz. Tabi Venüs Retro başlamadan evvel 4 Ekim’e dek süreniz olduğunu da unutmamalısınız.

Başak Burcu’nun kabule geçmeyen doğasını zorla yumuşatan bir Yeniay gözlemliyoruz. Siz herhangi bir şeye şiddetle tutunmak istedikçe, hayat size onu geride bırakmanız yönünde mesajlar verebilir. İnsan, doğduğu andan itibaren bedeni, düşünce ve davranışları dışında tam olarak neye sahiptir ki.. Sahip olma değil, paylaşma zamanı, sorgulama değil olanları derinden anlamaya çalışma anlarındayız. İnanıyorum, alacağımız kararlar bize yeni bir düzensizlik veya kaosa değil, tam tersi varolan düzensizliklerin yerine daha iyi bir düzen getirme şansı sağlayacak.

Yeniay zamanında Akrep Burcu’na geçen Venüs, 7 Ocak 2019’a dek, normale göre çok uzun bir süreyi bu burçta sürdürecek. Bu sürecin 1 Kasım 1 Aralık aralığında kalan zaman diliminde ise Venüs geri hareketi devam ederken Terazi Burcu’nda geçiş görecek. 4 Ekim 17 Kasım 2018 arasında Venüs geri harekette kalacak olmasına rağmen, Akrep Burcu’ndaki süreci normale göre çok daha krizlidir. Çünkü burası Venüs’ün rahat olmadığı, doğasını iyi yansıtmadığı, dolayısıyla sosyal ve özel tüm ilişkilerde uyum, uzlaşı ve rahatlığı çok daha zor yakaladığı bir alandır. Burada daha çok kıskançlık, saplantı, maddi problemler, geçmiş krizleri çözümleme, inatlaşma ve soğuk savaşlar sürdürme halini görürüz. Yeniay ile başlayan bu süreç, ilişkilerimizde yeni bir sisteme geçmek için çok ısrarlı ve istekli olacağımızı ancak konuları hırsa döndürmememiz gerektiğini hatırlatıyor.

Bu süreçte riskli yatırımlar, evlenmek, ev almak gibi eylemlerin bekletilmesi ve imkan varsa 6 Aralık sonrasına bırakılması faydalıdır. (Venüs Rx bitiminde 6 Aralık’a dek Merkür geri hareketi olacak)

Peki 2018’de neden bu kadar geri hareket var?

Ben evrensel sistemin muazzam işlediğine inanıyorum. Çığrından çıkan ve giderek hem birbirine, hem çevresine hem de doğaya bu derece hoyrat davranan insanoğlu için işlerin yolunda gitmediği zamanlar elbette gelecek; çünkü ısrarla asla sahibi olmayacağımız bu gezegeni ve içindeki her şeyi kötüye kullanma eğilimi gösteriyoruz. Oysa bir kısıma göre aydınlanmış insanlarız. Bana göre aydınlanmış insan kendi kendine yaptıkları ve özgür düşüncesiyle, eğitimi, bilgisi ile, topluma kattıkları ile mutludur. Çevresine duyarlı, bir ağaca, hayvana, doğaya kıyamayan, aksine sürekli “Yaşam vermek için çabalayan” dır.. İçinde bulunduğumuz yüzyılda olduğu gibi yaşam alan, engelleyen, kısıtlayan veya öldüren beyinler aydınlık değildir.

Gezegenleri geri harekette gibi gözlemlerken aslında onlar hızlarını yavaşlatmış oluyorlar. Doğada her şeyin bir yavaşlama, hızlanma, akışta olma hali varken, ne yazık ki insanoğlu durup, derin bir nefes alıp, kendine ve buraya nasıl katkıda bulunacağını düşünmek yerine savaşlar çıkarıyor, hız kesmeden masum insanları öldürüyor, tükettikçe tüketiyor ve hiçbir şey üretemiyor. Bunu yapmayan da kendini geliştirmek yerine sürekli sosyal medya yanılgısı ya da hayatın içindeki ezbere bilgileri tekrar içinde ve “sürekli başkaları olarak” hayatına devam ediyor. Tabi buna hayat denilebilirse..

Gökyüzü, gezegenler, doğa, her şey bize sakinleşme, yavaşlama, düşünme, kendini anlamlandırma, üretme, severek katkıda bulunma ve yaşam verme yönünde yeniden düşünmemiz gerektiği konusunda adeta her gün işaretler yolluyor.

Ülkemize gelince, son yıllarda kimsenin kendini tam olarak rahat hissettiğine inanmamakla birlikte, özellikle son bir yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ne alenen savaş açıldığını deneyimliyoruz. Dış güçlerin sistemli olarak bizi yıkmaya çalışmasının sebebi, bizim iç gücümüzün yeterince ortaya koymayışımız olabilir mi.. İç gücümüz, değişime izin vermek, gerçekleri görmek, kendimizi geliştirmek, okumak, araştırmak, üretmek, yeni fikirleri değerlendirmek ve birbirimizi daha fazla severek gelişebilecek bir şey iken, neden hala körü körüne yanlışlara doğru diyor veya birbirimize bu kadar agresif yaklaşıyoruz.. Manevi taraf bir yana tabi ki içindeki kutsal emanetler, tarihi alanlar, özellikle Ayasofya gibi elzem bir değeri elinde bulunduran Türkiye, jeopolitik konumu itibariyle de her dönemde dış güçlerin hedefi haline geldi.

Türkiye haritası geçen seneden beri ve özellikle bu yeni yaşından itibaren yani 29 Ekim 2018’den itibaren açık düşmanlıkları belirgin bir şekilde yaşıyor. Yabancı güçler ekonomik krizi bir başlangıç olarak sunarken, Ekim sonundan itibaren ülkemizi her alanda sıkıştırmaya ve zorlamaya devam edecek, hatta ileri gitmeyi bile deneyecekler gibi görünüyor. Bu noktada Amerika’nın İran üzerindeki yaptırımlarına nasıl bir tepki vereceğimiz ve Suriye konumlanmamız bizim geleceğimizi şekillendirecek olsa da, yapabileceğimiz tek şey şu an devletimiz ve ülkemizin bu sıkıştırmadan bir an evvel kurtulmasını dilemek olacak.

Eylül ayında, bu Yeniay ile birlikte ülkemizin varacağı yeni anlaşmaların Türkiye haritasına göre isabetli adımlar olduğunu içinde bulunulan ana göre söyleyebilirim; ancak dikkat etmemiz gereken şey bu adımların uzun vadede istikrarlı kalmayabileceği ve yine dost zannettiğimiz ülkelerin sonradan tavır değiştirebilecek adımlar atabilme olasılığına karşın kendi şartlarımızı çok iyi korumamız gereğidir.

Başak Burcu ülkeler Astrolojisi’nde hastalıklar, işçi ve çalışanlar, devlet memurları, topluma hizmet edenler, evcil hayvanlar ve sağlık kuruluşların anlatırken, Türkiye haritasında ise Kuzey Ay Düğümü’nün yer aldığı Başak, yakın komşular, ülkeler arası anlaşmalar,  ülkelerin iletişim trafiği ve araçları, haberleşme ve trafik alanını anlatır. Şarbon hastalığının gündeme gelmesi gibi, bu on gün boyunca gündem maddemiz bunlar üzerinden olacaktır.

Yeniay sürecinde sinir sistemi ve bağırsaklar hassastır. Bu dönemde kaygı bozukluğu olanların doktor kontrolleri veya psikolog görüşmelerini atlatmamalarını öneririm. Sağlığınız için endişelenmek yerine doktora danışın.

-Başkalarının hayatları hakkında endişe etmeyi durdurdun ve şu cümleyi tekrar edin.

“Ben kurtarıcı değilim. Bu, O’nun kaderi…”

Gökyüzü görünümleri genel süreci anlatırlar; ancak haritanızın aldığı açıları takip ederek kendi yolunuz hakkında daha sağlıklı yorumlar yapabilirsiniz.

Astroloji ile İlgili Bilinmeyenler:

-Astroloji fal değildir, zamanın kalitesini yorumlamaktır ve size “Ayrılacaksın” gibi cümleler kurmak yerine, “Bu tarihler arasında ayrılma ihtimalin olduğu için daha hoşgörülü davranman ilişkine iyi gelecek..” şeklinde yorumlar yapar.

-Her Yeniay iyi enerjili değildir ve Yeniay anında Ay, Güneş tarafından yanık pozisyonda olduğu için, Yeniay zamanları niyet yapmak için uygun zamanlar değildir. Niyetler için en elverişli süreç Dolunay zamanlarıdır.

-Her Merkür Retro, herkese eşit anlamda iletişim problemleri vermez; çünkü bazı insanlar haritalarında Merkür Retro enerjisi ile doğmuşlardır.

-Dolunay gününe yaklaşan bir iki gün ve uzaklaşan bir iki günde tüm dünyada insanların daha sinirli ve agresif davranışlar gösterdikleri gözlemlenmiştir.

-Haritasında Yengeç Burcu ağırlığı olan ya da Güneş’i, Yükselen’i, Ay Burcu Yengeç olanlar Dolunay zamanlarından daha fazla etkilenme eğilimindedirler.

-Satürn her zaman kötü değildir. Satürn transitleri hayatınızdaki verimsiz iş ve yararsız kişilerden kurtulup, ruhsal olarak olgunlaşmanıza sebep olan yararlı dönemlerdir. Sadece bunları deneyimlerken size zorlayıcı hissettirebilir. Astroloji’de Satürn’den daha zorlayıcı olan gezegen savaş ve hırs gezegeni olan Mars’tır.

-Yorumların hiçbiri Ay Burcunuza göre yapılmaz. Yükselen ve kendi burcunuzu okumanız size yardımcı olur. Ay Burcu, kişinin duygularını yaşama şeklini ve nasıl rahat hissettiğini anlatırken, yükselen burç dışarıya gösterdiği yüzü yani sosyal maskesi, burcu ise kendi içinde ve özelinde nasıl davrandığını anlatan alanlardır.

-Takip ettiğiniz yorumlar her zaman genel etkileri anlatmakta olup, herkesin doğum anına göre çıkarılan haritası, sizin hangi süreçte olduğunuzu en doğru şekilde anlamanıza yardımcı olan asıl faktördür.


Lütfen Bekleyin