8 nisan 2020 terazi burcunda dolunay

8 Nisan 2020 05.34’de Terazi Burcu’nda Dolunay gerçekleşiyor. Yaşamımızda tamamlanma ve sonuca ulaşma etkisi yaratacak olan bu sürecin etkilerini beraber inceleyelim.

Terazi burcu birçok kaynakta denge ve uyum semboliği olarak geçmektedir, ancak gerçekte Terazi karar verdiğimiz, seçim yaptığımız, herkesle ve her şeyle yüzleştiğimiz yerdir. Bu anlamlarıyla baktığımızda Terazi Burcu’nda kendiliğinden gelen bir ahenk ve uyumdan ziyade, kararlar vererek ve seçim yaparak dengeye gelme hali vardır. Bu durum, her haliyle kişiyi “İnsiyatif alarak kararlara varmak” hali ile başbaşa bırakır. Nitekim Terazi’de sürekli verilmesi gereken bir karar vardır. Bu da kişilerde stres yaratabilir.

Eski zamanlarda Arap astrologlar Terazi Burcu’nu “Akrep’in kıskaçları” olarak tanımlamışlardır. Yani Terazi Burcu’nda kesinlikle belirli oranda Akrep özellikleri görmekteyiz. Bu daha çok, adaletsizlik karşısında veya baskı altında tercih yapmak zorunda kaldığınızda daha fazla hissedilen bir ya hep ya hiç duygusudur.

Terazi Burcu her haliyle ikili ilişkileri temsil eder ve buna göre Dolunay Terazi Burcu’nda gerçekleşirken odak noktamız ikili ilişkiler ve bu alanda verilecek kararlar, yapacağımız seçimler ile insanlarla yüzleşmek ve ilişkilerde yeni başlangıçlar yapmak olacaktır. Burada kast ettiğim sadece özel ilişkiler ve evlilik değil, sosyal ilişkileri de kapsamaktadır. Eğer herhangi bir ilişkinizde problem varsa bugünlerde bunlar hakkında fikir yürütmek, çözümlemeye çalışmak, yeni kararlar almak ve buna göre yola devam etmek durumu gelişecektir. İlişkisi olmayanlar için de bu dönem, derin bağlar geliştirmek ve uyumlu bir ilişki başlatabilmek için kendini zorlamayı, sorumluluk alarak ve bir adım atarak ilişkiye başlamayı ifade ediyor.

Bu dönemde sosyalleşme önemli olacağı için, arkadaşlarınızla online oyun oynamak, bilgi paylaşmak, ortak çalışmalara başlamak, görüntülü görüşmeler yapmak ve günlük paylaşımlarda bulunmaya devam etmek size iyi gelecektir. Dil öğrenmek, sanatla ilgili online kursları değerlendirmek, online psikolojik danışmanlık almak iyi seçeneklerdir.

Önümüzdeki 15 gün boyunca hayatınızdaki problemleri görmezden gelmemelisiniz. Bir şeyleri idare etmek, durumu ve günü kurtarmak adına yapılan diplomatik ve idare edici davranışlar, hem kendi psikolojinizi bozacak hem de bir zaman sonra yaşanacak büyük duygusal patlamalara zemin hazırlayacaktır. Olası problem ve rahatsızlıkları açık açık konuşmak, kendinizi ifade etmek süreç boyunca daha hızlı çözümler elde etmenizi sağlayacaktır.

Bu dönemde içsel olarak yaşayabileceğiz olası kararsızlıklar karşısında, neyin sizin “asıl tavrınız” olduğunu bulmak ve onu uygulamak yararlıdır. Bu enerji olumlu kullanıldığında anlaşmaya varma anlamına geleceği için, küslüklerin bitirilmesi, fikir birliğine varılması ve uzlaşma sağlanması adına pozitif şekilde kullanılabilir.

Önümüzdeki 15 gün boyunca kısa süreli eğitimler almak, internetten kaynak araştırmak, makale okumak, kendini geliştirmek adına yeni bilgiler edinmek, el becerileri ile yapılan işleri öğrenmek için olumlu etkiler bulunuyor. Ayrıca boyama yapmak, bulmaca çözmek, dil öğrenmek, tasarım, çizim ve grafik tasarlama alanları da destekleniyor.

Üstelik gökyüzünde etkin Uranüs Mars etkileşimi ile teknolojiyi daha iyi kullanabilir, bilimsel makaleler ve paylaşımlardan yararlanabilir, çağın ötesindeki gelişmeleri belgeseller ve yayınlar aracılığı ile takip edebilir, kendinize yeni projeler üretebilir ve fikirlerinizi tasarlar hale gelebilirsiniz. Bu enerjiyi olumlu kullanabilmek için evde spor yapmayı da ihmal etmeyin.

Dolunay etkisi ile özellikle böbrek rahatsızlıkları yaşayanlar dikkat etmeli. Ayrıca cilt, deri, dişler, kas ve eklemler bu süreçte daha hassas olacaktır.

Koç ve Terazi Burcu olanlar, bu dönemde yakın dostluklar, evlilikler, ortaklıklar, iş birliktelikleri ve uzun zamandır süren ciddi ilişkilerinizde anlaşmazlıklar gelişebileceği için önümüzdeki 15 gün daha ılımlı ve dengeleyici bir tavırla hareket etmeniz faydalıdır. Yeni ilişkiler geliştirebilir, yakın çevrenizde olumlu anlamda düzenlemeler yapabilirsiniz. Sonuçta her anlaşmazlık, uzlaşmazlıkla sonuçlanacak diye bir kural yok 😊

Boğa ve Oğlak Burcu olanlar, bu süreçte iş hayatında ve kariyerinizde insiyatif alma, ilerleme sürecindesiniz. Bu da demek oluyor ki evde kalma sürecinizde yeni iş fikirleri ve kariyer planları yapmak için ideal zamandasınız. Oğlak’ların aile büyükleri ile ilgili konularda sorumlulukları artarken, Boğa’lar bu dönemde günlük yaşamınızda sizi aktif tutacak yeni ev aktiviteleri geliştirmeniz gerekiyor

İkizler ve Yay Burcu olanlar, bu dönemde arkadaşlıklar, sosyal çevre, çocuklarla zaman geçirme vurgusunu pozitif şekilde alıyorsunuz. Varolan kaygılarınızla olayları büyütmek yerine önümüzdeki 15 gün boyunca arkadaşlık ilişkilerinizi yeniden düzenleyebilir, gerekli görüşmeleri gerçekleştirebilir ve çocuklarınızın sorunlarını çözerek daha keyifli hissedebilirsiniz. Bu süreçte oyun, eğlence ve spor alanlarınız aktif olduğu için, evde oynanacak oyunlar ve yapılacak eğlenceli aktiviteler size fazladan keyif verebilir.

Yengeç Burcu olanlar; bu dönemde aile, ev, yuva, aile büyükleri ve ruhsal alanınız vurgulanırken, sevdiklerinize ve ev işlerine odaklanıp, kendi ruhunuzu kaygılardan arındırmaya çalışıyor olacaksınız. Yemek yapmak, ev düzenlemesi, aile içi ilişkileri yeniden canlandırmak, tasarım ve grafik işleri ile uğraşmak, tablo ve resimlerle ilgili yeni ilgi alanları oluşması bu dönemin öne çıkan konu başlıkları. Bu süreçte geçmişe dönmek veya geçmişle ilgili beklentiler sizi üzebilir.

Aslan ve Kova Burcu olanlar, bu süreçte yakın çevre, akrabalar, kardeşler, komşular ve arkadaşlarınızın problem ve sıkıntılarını daha fazla duyup, çözümlemeye çalıştığınız, iletişim trafiğinizin arttığı zamandasınız. Okuma yapmak, el becerisi geliştirmek, takı tasarlamak, kitap veya blog yazmak, internetten yeni insanlarla tanışmak ve diyalog geliştirmek sizin için iyi birer alternatif olarak görünüyor. Önümüzdeki 15 gün boyunca abartılı yüksek iletişimden kaçının ve kontrollü tepkilerle ilişkilerinizi sürdürmeye gayret edin.

Başak ve Balık Burcu olanlar, bu süreçte kendinize verdiğiniz değeri sorgulayarak, size daha iyi hissettirecek yeni alanlar ve yollar arıyorsunuz. Bunu yapmak için yetenek geliştirmek, üretime geçmek, yeni birtakım iş planları yapmak ve sahip olduğunuz olumlu değerlere odaklanmak size iyi gelecek. Önümüzdeki 15 gün boyunca aşırı harcamadan kaçınmalısınız. Bu süreç finansal dengesizlikler yaratabilir. İlişkide olduğunuz insanların kuralları ve kapalı yaklaşımları kısa süreli problem olarak karşınıza çıkabilir.

Akrep Burcu olanlar bu dönemde içe dönme, maneviyat geliştirme, sanatsal ve ruhsal alanlarla ilgilenme etkisi alıyorsunuz. Kendinizle daha fazla kaldığınız ve ruhunuzu dinlediğiniz bu dönemde geçmişten insanlarla karşılaşmalar yaşayabilir ve güçlü bağlarınızı hatırlayabilirsiniz. Bu dönemde rüyalarınız ve hisleriniz her zamankinden daha etkin ve yol gösterici olacaktır. İkili ilişkiler alanında yeni başlangıçları destekleyen, güçlü duygusal etkiler alıyorsunuz.

Didem Şarman


Lütfen Bekleyin