3 aralik ikizler dolunayi
3 Aralık 2017 saat 18:45 itibariyle İkizler Burcu’nda Dolunay gerçekleşiyor.

2018’de Burçlar ve Türkiye’yi Neler Bekliyor?

Yeniay ve Dolunay’ların genel olarak yeni başlangıçlarla ilgili olduğu iddiası birçok astrolog tarafından kullanılmaya devam ediyor olsa da, bunun gerçeklik payı tartışmalıdır; fakat Dolunay’ların spiritüel anlamda bir başlangıçtan ziyade tamamlanma enerjisi yaydığı daha gerçekçi bir görüş olabilir.

Nihayetinde Ay’ın kütlesi yaklaşık olarak dünyanın sekiz binde biri ve Dünya’ya uzaklığı 384. 401 km olsa da, evrelerinin insanlar, doğa ve dünya üzerinde meydana getirdiği somut etkileri gözlemleyebiliyoruz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Hasan Baydar’ın Ay’ın evreleri ve tarımsal faaliyetler yazısından bir bölüm:
“Belki de yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılan bilgiler, tecrübeler ve gözlemler, Ayın hangi devresinde neyin yapılıp yapılmayacağını onlara öğretmiş; Hangi ürün ne zaman ekilir, ne zaman toplanır?Meyve ağaçları veya asmalar ne zaman budanır veya aşılanır?Haşere ne zaman ürüne musallat olur? Koyun ne zaman koça katılır, ne zaman kırkılır?Bulgur, salça,  turşu, peynir, ekmek ne zaman yapılır? gibi soruların yanıtını çoğu kez geceleri gökyüzündeki ayın hallerine bakarak vermişler; bir bakıma Ayın devreleri onların ziraat takvimi olmuştur.        Öyle ki, bu takvimi takip edenlere göre, Ayın eskisinde (dolunaydan yeniaya kadar olan küçülme devresi) ekilen veya dikilen ürün daha verimli olur; özellikle Ayın dolunay devresi ekim/dikim zamanıdır. Ayın yenisinde (yeniaydan veya hilalden dolunaya kadar olan büyüme devresi) ekilen, dikilen, biçilen veya toplanan ürün böceklenir, küflenir. Koyun yeniayda kırkılmaz, aksi halde yünü çabuk kopar ve güvelenir.”

Örneğin bazı araştırmalara göre Dolunay zamanlarında uykuya dalmamız zorlaşırken, daha az melatonin hormonu salgılıyoruz. Araştırmalara katılan insanlar Dolunay sürecinde uykudan uyanma süreçlerini daha halsiz olarak tanımlamışlardır.

Yüksek hemşire Çiğdem Örsdemir Tavukçu 29 Kasım 2013Te bir gazeteye verdiği röportajda Dolunay’da doğumların normal zamanlara göre daha zor olduğunu belirtmiştir:
“Mesela dolunayda doğumlar çok ve zor olur. O yüzden gece nöbetlerime giderken dolunay var mı diye bakarım. Bilimsel bir açıklaması var mı, yoksa evrenin gücü mü bilemiyorum ama bu durumlar bizim yaşad��ğımız gerçekler.”
Kaynak: Yüksek Hemşire Çiğdem Örsdemir Tavukçu; Dolunay’da doğum zor

İngiltere’de yapılan bir araştırmada ayın döngülerinin kadınların doğurganlığı üzerinde etkileri olduğu ortaya konmuştur.

İki Hintli bilim adamı, 1980 ve 1984 yıllarındaki Dolunaylar sırasında görülen suç oranının bariz şekilde arttığını kaydetmişlerdir. Bu çalışmalar, bir tıp dergisi olan "British Medical Journal"da yayınlandı.

Araştırmacı Prof. C. P. Thakur'a göre, Dolunay günlerindeki intihar ve cinayetlerin artış sebebi, insan vücudundaki gel-git dalgalarıdır. Dolunay sırasında Dünya, Ay ve Güneş, aynı doğru üzerinde olduklarından, Ayın insan üzerindeki çekim kuvveti ile birlikte vücuttaki su miktarı normali aşar. Bunun bedende yol açtığı değişimlerle ise, suç işleme eğilimini artırır.

Diğer yandan, Astroloji dilinde bir Yeniay veya Dolunay’ın “Başlangıç” veya “Kaliteli bir tamamlanma” zamanını anlatıp anlatmadığı, onun kendi içinde oluşturduğu açılar ve pozisyonlarla da yakından ilgilidir.

İçinde bulunduğumuz zamandan 10 Aralık’a dek birinci derecede etkili olacak bu süreç için öncelikle İkizler alanını belli başlı tanımlayacak olursak, iletişim kurduğumuz, birbirimize “Merhaba” dediğimiz, kelimeleri kullanarak söz sanatı yapabildiğimiz, hızı, taşınan ve kopyalanan bilgiyi, yazılı, sözlü iletişim, yakın çevre, kardeşler, akrabalık ilişkilerini, zekanın nasıl kullanıldığını ve iletişim ihtiyacımızı gösteren alandır.

İkizler alanında genel olarak neşe, pozitif enerji, hazır cevaplık, her konuda az da olsa fikir sahibi olma hali, kahkahalar ve ciddiyetten uzak yaklaşımların verdiği rahatlık, eğlenebilme vardır. Ciddiyetten uzak olmakla kasıt, derin konsantrasyona ihtiyaç duyulmayan alandır. Burası, herhangi bir şeyin satılması için gerekli olan Akrep alanı dışında, sergileyeceği konuşma yetenekleri, ikna becerisi ve kelimelerle etkileyebilirlik gücü ile dikkat çekicidir.

İkizler alanını yöneten Merkür, Tanrı’lar arasında haber taşıyan ulaktır. Bu bilginin hızlı yayılmasını anlatan alan pek tabi ki dedikoduyu, bulaşıcı hastalıkları, alerjileri ve hızlı konuşmanın bir neticesi olan pot kırmayı da gösterecektir. İkizler alanının ihtiyacı olan şey; sakinlik, durup içeri bakmak, kelimelerin anlamlarını tam manasıyla içine sindirdikten sonra kullanıma geçmek, hızlı düşünse de hızlı konuşmamak, her bilgiyi kabul etmemek, taşınan bilgiler arasında seçici davranmak ve dedikodudan uzak durmaktır. Bu onun enerjisini aşağı çeken bir durumdur.

Her Dolunay “An haritası” başka bir şeyi anlatmaktadır. 3 Aralık Dolunay anında; Gökyüzünde Yay Burcu’nda ilerleyen Satürn, Dolunay yöneticisi gökyüzünde Retro pozisyondaki Merkür ile kavuşum oluştururken, Dolunay Neptün’den kare açı alıyor olacak.

Bu esnada Merkür’ün önemi, Dolunay’ın sahibi olmasıdır. Merkür şimdi Yay Burcu’nda geri hareketine başlıyor ve “Söylenen sözler, kullanılan bilgi” konusunda tecrübeye, derinliğe, ardı arkası olmayan iddialar yerine, sağlam arka planlara ihtiyaç duyuyor. 24 Aralık’a dek sürecek Merkür geri hareketi boyunca, trafikte dalgınlıklara çok dikkat etmelisiniz. Önemli anlaşma, yazışma ve görüşmeleriniz için her şeyi iki kere kontrol ettiğinizden emin olarak, eğer imkanınız varsa bu anlaşma, sözleşme ve yazışmaları 25 Aralık sonrasına ertelemeniz önemlidir. İlişkilerde yanlış anlaşılmalar daha sık gözlemleneceği için, esnek bir iletişim geliştirmek, insanları anlamak için bir şans daha vermek ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmak faydalı olacaktır. Bilgisayarlarınızla ilgili problemler yaşayabilir, teknolojik aletler ve internetle ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden gerekli dosyalarınızı kaydetmeli ve yedeklemeleri yapmalısınız.

Sürecin faydası akademik kariyerinize geri dönebilir, tez yazmaya tekrar başlayabilir, çalışmalarınızda derinleşebilir, önceden tamamlanmayan yazılı çalışmalarınızda belirli ilerleme kaydedebilir, uzun süredir beklediğiniz şehirdışı veya yurtdışı bağlantılı konularda yeni haberler alabilir ve tekrar tekrar denediğiniz bir sınavdan bu defa olumlu sonuç elde edebilirsiniz.

Dolunay Neptün’den etki alıyor;
Bu hafta genelinde safsata bilgilerin ortada dolaşacağından, yalancıların ortaya çıkacağından, birçok bilginin yanlış kullanılacağından, sosyal medyada hızlı ama doğruluğu tartışmaya açık bilgilerin yayılacağından emin olabilirsiniz. Çevrenizde olan bitenleri buna göre gözlemlemeniz olanları anlamlandırmanıza yardımcı olur. Bu süreç bazı belgelerin yok edilmesi, yalan yanlış bilgilerin ifşa edilip, yargılanması, dava yoluna gidilmesi ve ortaya çıkarılması ile de doğrudan ilgili.

Bu süreçte; her türlü özel, sosyal ilişkiniz, iş hayatınız ve parasal girişimlerinizde son derece dikkatli olmanız gerekiyor. Aldatılma, yanıltılma, kandırılma, olayları farklı görme temalarının en yüksek olacağı bu süreçte hırsızlık, dolandırıcılık gibi olaylarla karşılaşmamak için temkinli olmanız gerekiyor. Evinizin doğal gaz ve su sistemlerini kontrol etmeniz gereken bu süreçte sanatsal faaliyetler, yüzme ve artistik beceri gerektiren her türlü aktivite, ruhsal çalışmalar için uygun zamanda olacaksınız. Dalgın dikkatten dolayı kazalara karşı dikkatli olmanız gereken bu süreçte ateşli ve salgın hastalıklara karşı bünyenizi güçlendirmeniz ve acil değilse narkoz almamanız yararlıdır.

Bu Dolunay esnasında Merkür’ün ve Satürn’ün pozisyonları, geçmiş ile yüzleştirerek (kişisel, ruhsal veya iş hayatınızdaki geçmiş), katı yönleri yumuşatmak ve agresiflik yerine yumuşaklık, esneklik, merhameti kabul etmek arasında bir seçim yapmanızı istiyor olacak.

Dolunay yöneticisi Durağan Merkür, Satürn ile kavuşumda, önümüzdeki dört gün boyunca gelişebilecek başlıca durumlar;

-Sosyal medyanın kapanması, yavaşlaması, sansürlenmesi,
-İnternet bağlantısının gitmesi, modemin veya bilgisayarın bozulması,
-Maillerin, mesajların, yazışmaların yanlış yere gidebilme ihtimali,
-Söylenen sözlerin başka yerlere çekilebilmesi,
-Konsantrasyon ve motivasyon bozuklukları,
- Seyahatler ve eğitim süreçleri ile ilgili gelişebilecek problemler.,
-Komşu devletlerle ilgili gelişebilecek negatif yeni durumlar.,
-Akrabalar, kardeşler, yakın çevre ilişkilerinin sınanması

Şöyle ki, her ne kadar insanlar onu sevmekte güçlük çekseler de, Satürn bizim için en gerekli gezegenlerden biridir. Satürn’de sürpriz bir gelişme veya yeni bir durum yoktur. Uzun yıllar süren bir çaba veya hali hazırda gelişmekte olan bir durumun neticesidir Satürn. Dolayısıyla, örneğin sözkonusu iletişim sorunları olduğunda, bugüne dek insanların kasıtlı olarak canını yaktım mı ? Kasten kötü düşünce ve eyleme girdim mi ?” şeklinde soruları düşünmeyi ihmal etmeyin.

Dolunay aynı zamanda Neptün ile kare olduğu için, kimin doğru kimin yanlış olduğunu anlamakta epey zorlanabilir, arada kalabilirsiniz. Ancak siz yine de özellikle ticari anlaşmalar, iş görüşmeleri, sözleşme ve anlaşmalar konusunda aceleci olmayın ve tedbirli davranın.

Hırsızlıklara karşı gözlerinizi açın; değerli eşyalarınızı, değerli bilgilerinizi koruyun.

Seyahatler ve örneğin vize işlemleri gibi karmaşık ve kompleks işlemler gerektiren durumlarda, gerekli belge ve evrakları aldığınızdan emin olun. Bu hafta en çok belge, evrak, imza, kağıt vb. konularda karışıklık yaşayabilirsiniz.

Ülkemizde genel olarak Satürn Merkür etkileşimlerinde sosyal medya sorunları gözlenmekte. Bu daha çok sansür olarak görülüyor, ancak bu kez işin içinde Neptün de olduğu için, önemli bilgilerin saklanması, kaybolması, yok olması gibi tuhaf durumlar gündeme gelebilir.

Eşcinsel kişilerin yaşam hakları, karşılaştıkları zorluklar vb. bu hafta daha fazla konuşulabilir. Gazeteciler, yazarlar ve gazetelerin kendisi de yine zor durumda kalabilir.

Sağlık Konusunda; bu görünüm öncelikle sinir sistemi hasarı ve depresyon ile ilgilidir. Hafta genelinde depresif ve melankolik etkiler artacağı için özellikle size pozitif hissettiren ortamlarda zaman geçirmeniz, sakin müzikler dinlemeniz ve ruh halinize iyi gelen örneğin resimler çizmeniz yararlı eylemler olacaktır. Ayrıca, akciğerler, eller, kollar, omuzlar hassastır. Öksürük ve alerjilerde artış görülür. Trafik kazalarına karşı son derece dikkatli davranın.

Ne Yapabilirsiniz ? Tanrı’yı, sistemi, dinleri, yaratılışı, Astroloji’yi, kişisel gelişim gibi alan ve konuları sorgulayan kitaplar okuyabilir, belgeseller izleyebilirsiniz. Bu, tam da bu semboliklere uygun bir iş olacak ve enerjiyi hafifletecektir. Sorgulamak, anlamaya çalışmak, bir bilgiyi kabul etmeden önce arkasını görmek her zaman düşünebilme özelliği verilmiş insanoğlu için faydalı bir iştir. Örneğin felsefe kitapları almak, ayrıca hafıza güçlendirici b12 içmeye başlamak harika adımlamalar olabilir.

Unutkanlıklara dikkat etmek için, kontrollü olun. Özellikle evden çıkarken.. :)

Tüm bunların haricinde bu hafta söylenen sözleri bir taahhüt olarak almak yerine, mutlaka kuşku duyun ve üzerinde düşünün.

Hafta genelinde;
-Alım satım işlerinizde dikkatli davranın
-Yeni bir eğitime başlamak, yeni bir uzak yolculuk planlamak için ideal zamanda değilsiniz.
-Kelime hataları, karışacak belgeler, yanlış giden mail veya mesajlara karşı temkinli olun.
-Sizi sözleri ile yanıltmak isteyen insanları fark edin. Bu insanlar genelde oldukça etkileyici ve ikna edici konuştuklarını zannederler.
-Görüşmeler konusunda yaşanabilecek aksaklıklar ve zaman ayarsızlıklarını olağan karşılayın.
-Sistemi, Tanrı’yı, yaratılışı, dinleri sorgulamak, bu konularda araştırmalar yapmak, kutsal metinleri okumak, bilimsel makaleleri incelemek hem inançlı hem de inançsız kesimlerin fikirlerine kulak vererek yeni bakış açıları oluşturmak için ideal zamandasınız.

Dolunay anına göre;
-Boşanma davalarının yansıra, hak ve adalet arayanların davalarının gündeme gelmesi.
-İkili ilişkilerde geçmişe yönelik konsantrasyonun artması ve uzun vadeyi kapsayacak ilişkilerin kurulmasında zorlanmak.
-Altyapısı sağlam olmayan ilişkiler açısından çok büyük iletişim problemlerinin ortaya çıkması.
-Sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar ve gruplar arasında çıkabilecek çatışmalar.
-Diplomatik davranışların, günü kurtarmaması, varolan derin problemleri karşılıklı tartışma veya yargı yolu ile tamamlamak

Ülke ve Dünya’daki Olasılıklar;
Dolunay, Ülkemizin natal haritasında kayıplar, halkın korkuları, gizlilik alanına yansıyor.
-Halkın korkularını ön plana çıkarabilecek özellikle kadınlarla ilgili olumsuzluklar.
-Gizli bilgilerin ortaya dökülebileceği süreç.
-Sosyal medya ile ilgili problemler.
-Gemiler, limanlar, hastaneler ve hapishaneler ile ilgili problemler.
-Ulaşım araçlarını ilgilendiren problemler.
-Yalan yanlış bilgilerin ortaya çıkması ve hızla yayılması.
-Liderler hakkında ortaya çıkabilecek olumsuz anlamdaki yeni belgeler veya söylemler, gözaltı kararları veya yargı süreci başlatmak.

KOÇ BURCU

3 Aralık İkizler burcunda Dolunay
-Uzak mesafe yolculuklarda, kurslar ve yüksek öğretim konularında problemler
-Bilet, bagaj kayıpları. İmza atılmaması gereken zaman dilimi
-Anlaşma, sözleşme ve imzalarda çıkabilecek problemler
-Yol ayrımlarındaki önemli kararlarda yanılgılar ve pişmanlıklar yaşanabilir.
-Kardeş, kuzen veya ilişkilerde yanlış anlaşılmalara gebe bir iletişim
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Uzak mesafe yolculuklar ve yurt dışı seyahatler ve pasaport, vize gibi konularda aksilikler yaşayabilirsiniz.
-Yeni eğitimlere başlamak için verimli bir zaman değildir, yarım kalan eğitimlere devam edebilirsiniz.
-Ev veya ortakla yapılan anlaşma ve imzalarda problemler/aksilikler çıkabilir.
-Akademik eğitimlere başlanırsa zorlanılabilecek bir süreçtir.
-Retro süreçlerde ancak var olan ve yarım kalmış işler tamamlanırsa verim alınabilir.

BOĞA BURCU

3 Aralık İkizler burcunda Dolunay
-Sahip olunan maddi manevi kaynaklar ve bu alanda atılabilecek imzalarda problemler yaşayabilirsiniz.
-Vergi, miras, nafaka konularında sonuç görememe durumu ile karşılaşabilirsiniz.
-Banka kredileri, alacak ve borçlarla ilgili girişimler yapmamayı tercih edin.
-İletişimde yanlış anlaşılmalar krizlere sebep olabilir.
-Eşten, ortaktan ve başkalarından gelen kazançlarda ve bu konulardaki sözleşme, anlaşma ve imzalarda sorunlar oluşabilir.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Banka kredileri çekmek ve borç paralar alıp vermek için uygun bir dönem değildir.
-Maddi konulardaki imzaları ertelemelisiniz.
-Bilinmeyen gizli konular açığa çıkabilir.
-Eşten, ortaktan ve başkalarından gelen kazançlarda aksamalar olabilir.

İKİZLER BURCU

3 Aralık İkizler burcunda Dolunay
-Banka kredileri, alacak ve borçlar konularında imza atmamak gereken zamanlardır.
-Ortaklaşa mal ve paylaşımlı paralar ile ilgili problemleri gün yüzüne çıkarabilecek bir süreç olabilir.
-Eş ve ortak ile iletişimde problemler oluşabilir.
-Banka hesapları ile ilgili işlem hataları ve aile içerisinde oluşabilecek iletişim problemleri, yanlış anlaşılmalar krizlere yol açabilir.
-Önemli kararlar büyük yanılgılara ve hatalara sebep olabilir, trafikte ve evde dikkatsizlik ve kazalara karşı dikkatli olmak gerekir.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Eş veya ortakla iletişim problemleri, çıkılacak seyahatlerde sorunlar oluşabilir.
-Davalarda erteleme ya da avukatlar ile pürüzler oluşabilir.
-Taşınmak, yer değiştirmek veya gayrimenkul alıp satmak için uygun bir zaman değildir. Ev içerisinde düzenlemeler yapmak için uygun zamanlardır.

YENGEÇ BURCU

3 Aralık İkizler burcunda Dolunay
-Bilinçaltı temizleme çalışmaları ve psikolojik destekler alınabilir.
-Ortaklı çalışmalarda sonlanmalar ve neticelenmeler yaşanabilir.
-Eş, ortakla veya birlikte çalıştığınız kişiler ilgili iletişimde yanlış anlaşılmalara dikkat etmek gerekebilir.
-Yazılar, imzalar, sözleşmeler ve iletişim hataları oluşabilir.
-Eller, kollar ve bacaklar ile ilgili sakarlıklara, kazalara dikkat etmek gereken zamanlar.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Günlük rutinlerin karmaşık bir hal alması mümkündür.
-Çalışma ortamında evraklarda kayıp ve hata yaşamamaya dikkat, beraber çalıştığınız kişiler ile iletişim problemleri yaşanabilir.
-Evcil hayvanlarınız varsa rahatsızlık veya kaybolmamasına dikkat -Seyahatler için uygun bir zaman değildir.
-Yarım kalan işleri tamamlamaya ve gündelik rutinlerinizi düzenlemeye çalışmalısınız.

ASLAN BURCU

3 Aralık İkizler burcunda Dolunay
-Maddi kaynakları çocuklar için harcama, çocukların maddi problemlerine çözüm üretmeniz gereken zamanlar.
-Kalabalık gruplar, dernekler ve grup faaliyetlerinde keyifli vakit geçirme zamanları.
-İlişkilerde özgürleşmek isteyeceğiniz zamanlar, iletişimde problemler ve yanlış anlaşılma ihtimalleri yüksektir.
-Alternatif kazanç kapısı açılabilir. Gizli işlere duyulan merak başınıza iş açabilir.
-İlişkilerde ve iletişimde yüzeysellik problem çıkarabilir. Arkadaşlıklarda sonlanmalar yaşayabilirsiniz.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Çocuklar ile iletişimde pürüzler olabilir. Yanlış anlama ve anlaşılmalara açık olabilirsiniz. Aynı etkiler aşk yaşantınız için de geçerlidir.
-Ailenizden gelen paralar ve ailenizin sahip olduğu maddi manevi değerler ile ilgili problemler çıkabilir.
-Spekülatif yatırımlar ve şans oyunlarında ters giden durumlar oluşabilir.

BAŞAK BURCU

3 Aralık 2017 İkizler Burcu’nda Dolunay
-Aile büyükleri, kariyer ve evlilikte problemlerin gözle görülür hale geldiği zaman.
-Problemli ilişkileri bitirme zamanı.
-Patronlar, resmi kurumlar ve aile büyükleri ile iletişimde zorlanabilirsin.
-Finansal konularda aşırı harcamalar ve ani hareketlerden uzak durman gerekiyor.
-İlişkilerde fazla beklentinin hayal kırıklığı yaratabileceği, uzun süredir problemli giden arkadaşlık ve özel ilişkilerin sona ereceği zamandasın.
-Kendine yeni hedefler belirlemek ve mutluluğu başkalarına bağlamadan kendi yaptıklarına odaklanmak bu süreçte sana yardımcı olacak.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Aile içi iletişimde kalitesiz zaman.
-Taşınmak, yer değiştirmek, yeni bir ev almak için uygun süreç değil.
-Uzun zamandır planlanan ama gerçekleştirilemeyen seyahatler için iyi zamanlama.
-Konsantrasyon ve motivasyon düşüklüğü görülebilir.

TERAZİ BURCU

3 Aralık 2017 İkizler Burcu’nda Dolunay
-İş ortamında gelişebilecek iletişim krizlerine dahil olmamalısın.
-Alternatif iş teklifi aldığında, problemli bir işi bırakıp, yenisini değerlendirmek isteyebilirsin. Ancak bunu 24 Aralık’tan sonra sonuca vardırman zamanı olumlu kullanmanı sağlar.
-Ortaklık kurmaman gereken, bireysel işlerde ilerlemen gereken zaman.
-Yakın çevre ilişkileri, mail, görüşmeler, trafik ve ilişkilerdeki iletişimde karmaşıklıklara açık zamandasın.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Yakın çevre, akrabalar, arkadaşlar ile iletişimde durağan ve problemlere açık zaman.
-mail, telefon, görüşmeler, seyahatler ve trafikte karmaşa yaşanabilir.
-Teknolojik alet satın almaman gereken süreçtesin.
-İletişimde hatalara açık olduğun için kendini doğru ifade etmeye özen göstermelisin.
-Anlaşma, sözleşme, yeni başvurular için uygun zamanda değilsin.

AKREP BURCU

3 Aralık 2017 İkizler Burcu’nda Dolunay
-Çocuklar ve özellikle kısa süredir devam eden ilişkilerinde test zamanındasın.
-Finansal konular, borçlar, trafik, vergi, sigorta borçları ve cezaları ile ilgili önlem alman, kontrollü olman gereken zamandasın.
-Erkeklerle ilişkiler ve iş hayatı ilişkilerinde zorlanabilirsin.
-Sağlık koşullarına dikkat etmen gereken zamandasın.
-Alım satım işleri ve para ile ilgili konularda durağan ve karmaşaya açık zamandasın.
-Sakinliğini ve sabrını koruyarak ilerlemen gereken süreç.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Finansal konularda durağan ve karmaşıklıklara açık zaman.
-banka hesapları, kredi kartları, şifreler, alım satım, miraslar, burslarla ilgili durağan ve karmaşık süreç.
-Arkadaş çevresi, projeler ve geleceğe yönelik beklentilerinle ilgili durağan ve problemlere açık zaman.

YAY BURCU

3 Aralık 2017 İkizler Burcu’nda Dolunay
-Zemini ve bağları güçlü olmayan ilişkilerde ayrılık ve kopma zamanı.
-Ortaklıklar, dostluklar, yakın ilişkiler ve evliliklerde zorlayıcı süreç.
-Kazalar ve spor sakatlanmalarına dikkat edilmesi gereken zaman.
-İş hayatındaki projelere odaklanmak, yeni keşifler yapmak, yazı yazmak, yaratıcı enerjiyi çalışmalara aktarmak için ideal zaman.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Dağınık konsantrasyon ve dikkat eksikliğine dikkat etmelisin.
-Motivasyon düşüklüğü ve iletişim hataları yaşayabilirsin.
-Eski ilişkilere özlem duyabilirsin. Geçmiş ilişkilere şans verebilirsin.
-Kariyerde yeni bir atak yapmamayı tercih etmelisin.

OĞLAK BURCU

3 Aralık 2017 İkizler Burcu’nda Dolunay
-Başta akciğerler, sinir sistemi, eller, kollarla ilgili rahatsızlıklar ve alerjik hastalıklar olmak üzere sağlığına özenli yaklaşman gereken süreçtesin.
-İlişkiler ve iş hayatında ani ve beklen.
medik problemlerle karşılaşma ve bunları çözümlemek zorunda kalma zamanındasın -Yanında çalışan yardımcılar ve evcil hayvanlarla ilgili problemler ve kaybolma yaşayabileceğin için dikkatli davranmalısın.
-Ruhsal çalışmalardan faydalanmalısın.
-Evlenmek, nişanlanmak, yeni ilişkilere başlamak için olumlu zamanda değilsin.
-Aile içi ilişkiler, patronlarla iletişim ve uzun süreli ilişkilerinde uyum ve uzlaşı konusunda problemli zamandasın.
-Ticari konularda risk almamalısın. Problemli giden iş ilişkilerini sonlandırma kararı alabilirsin.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Düşüncelerin geçmişe kayabilir.
-Ticari konular ve iş hayatında risk almaman ve yenilik yapmaman gereken zamandasın.
-İletişim konusunda durağanlık, kendini doğru ifade edememe ve karışıklıklarla karşılaşabilirsin.
-Ruhsal çalışmalardan faydalanmak, sessiz sakin ve enerjisi dengeli mekanlar ve insanlardan yararlanmak sana iyi gelecek.

KOVA BURCU

3 Aralık 2017 İkizler Burcu’nda Dolunay
-Aile büyükleri, kariyer ve evlilikte problemlerin gözle görülür hale geldiği zaman.
-Problemli ilişkileri bitirme zamanı.
-Patronlar, resmi kurumlar ve aile büyükleri ile ilişkilerde zorlanabilirsin. Uzun süredir problemli giden bir iş hayatın varsa bırakma kararı alabilirsin.
-Çocukların yaşamından kaynaklanan problemleri görme ve çözümleme zamanı.
-Finansal konularda aşırı harcamalar ve ani hareketlerden uzak durman gerekiyor.
-İlişkilerde fazla beklentinin hayal kırıklığı yaratabileceği, uzun süredir problemli giden arkadaşlık ve özel ilişkilerin sona ereceği zamandasın.
-Kendine yeni hedefler belirlemek ve mutluluğu başkalarına
bağlamadan kendi yaptıklarına odaklanmak bu süreçte sana yardımcı olacak. -Yeni projelere başlamak, kalabalık ortamlarda yer almak, davetleri değerlendirmek, dernek ve vakıflarla ilgili çalışmalara katılmak bu süreçte enerjini yükseltmene yardımcı olacak.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro 
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-Teknolojik alet almaman gereken, arkadaş çevresi, kalabalıklar, gruplar ve organizasyonlarla ilgili karmaşıklıklara açık zaman.
-Finansal konular ve görüşmelerde durağan zaman.
Yarım kalan ilişkilerinle karşılaşabilir, eski ilişkilere şans verebilirsin.
-Miraslar, toplu paralar, eşin parası veya maddi durumu, cinsellik alanlarında durağan ve problemlere açık zaman.

BALIK BURCU

3 Aralık 2017 İkizler Burcu’nda Dolunay
-Aile içi ilişkiler, evlilik ve uzun süreli ilişkilerde problemlerin ortaya çıkabileceği zamandasın.
-İletişim konusunda hatalara açık zamanlama.
-Finansal konularda dengeli ilerlemen gereken, para konusunda karışıklık ve risk yaratabilecek zamandasın.
-Patronlar, aile büyükleri, resmi yerlerle iletişimini sakin tutman gereken süreçtesin.
-Ortaklık kurmak, yeni bir iş açmak, yeni ilişkilere başlamak için uygun zamanda değilsin.
4 Aralık-21 Aralık 2017 Merkür Yay Burcu’nda Retro
(Durağan günleri ile 1-24 Aralık arasında)
-İş değiştirmek ya da yeni işe başlamak için doğru zaman değil.
-Taşınmak, ev alım satımı için uygun zamanda değilsin.
-Patronlar, ciddi ilişkiler, evlilik ve aile büyükleri ile iletişimin zayıfladığı zaman.
-Eski iş bağlantılarının olduğu kişilerden teklifler alabilirsin.
-Boşanmak için uygun zamanlama değil.


Lütfen Bekleyin