2024te turkiyeyi neler bekliyor


Türkiye Cumhuriyeti yeni yaş döngüsünde genel konu başlıklarında yapılacak seçimlerde muhalefetin güç kaybetmesi, depremselliğin artması, sanat, spor ve çocukları ilgilendiren konu ve kişilerin gündeme gelmesi, madencilerin dikkat etmesi gereken bir dönem yaşıyor.

Ekim 2024’e dek köprüler ve sanat merkezleri, elçilikler ve diplomatları ilgilendiren konularda problemler yaşayabileceğiz. Harita bu yıl iç huzursuzluk, terör saldırıları ve askeri hareketlenmelere karşı hassas bir dönemden geçiyor.

Yeni Güneş döngüsüne göre diplomasi ve barış koşullarını sağlamanın oldukça önemli olduğu bu yıl, ülkemizin karşısında yer alan devlet ya da politikaların ne olduğunu anlamak, asıl niyetlerini çözümlemek ve tehlikenin nereden geleceğini anlamak kolay olmayacak. Buna rağmen Türkiye uzun dönem zorlanarak da olsa tarafsızlığını koruyarak, insan haklarına öncelik verecek ve diplomasi geliştirmeye çalışacak gibi görünüyor. Buna rağmen bu sene yakın komşu devletlerimizin de içinde olduğu savaş, terör ve saldırı atmosferlerinden ne yazık ki biz de önemli ölçüde etkilenebiliriz.


Türkiye’nin itidalli şekilde sürdürmeye çalıştığı sürece karşılık, bir süre sonra uluslararası anlamda büyük çıkışlar yapabileceği ve sert uyarılarda bulunacağı koşullar da konu dahilinde. Benzetmek gerekirse adeta ikinci bir “one minute” olayını yaşayabiliriz.

Şu anda savaşa dahil olmak gibi bir gündemimiz yok, ancak Mart Nisan/ Eylül Ekim 2024 aylarında gerçekleşecek Güneş ve Ay Tutulmaları zamanında kesinlikle ülkemiz mevcut stabil koşullarını korumalı ve savaşa dahil olmamalı. Bu dönem kayıplar verebileceğimiz, askeri anlamda zorlanabileceğimiz ve maalesef terörle mücadele edeceğimiz zorlayıcı bir dönem olarak görünüyor. Tutulmaların uzun etkilerini düşünürsek, 2024 yılının genelinde bunlara dikkat etmemiz gerekecek.

29 Mayıs ve 28 Temmuz 2024 aralığı en çok sorun yaşayabileceğimiz 2 aylık süreci kapsıyor. Uluslarası ve terör anlamında zorluklar, yakın komşularla yaşanabilecek stresli görüşmeler, fiziki müdahaleler, doğa olayları gibi konular bu sürecin öne çıkan konu başlıkları. Haziran ve Temmuz 2024 halkın genel psikolojisinin iyi olmayacağı, deniz altı batırma, gemiler, limanlar ile ilgili sorunlar ve deprem yaratma açısından maalesef problemli görünüyor.

28-29-30 Ekim 2023 toprağın zehirlenmesi, sel baskınları, zehirli yiyeceklerden gelen zararlar, dünyada uçak kaçırma ya da uçaklarla ilgili problemler ve ayrıca gizli grupların tehditlerine açık süreç.

Ek Tarihler;

25 Aralık 2023 ve 5 Mart 2024 arasında kalan zamanlama yine özellikle depremsellik yaratabilecek zamanı işaret ediyor.

27 Kasım 2023 artı eksi 10 gündemiryolları, trenler, metro, ulaşım araçları, haberleşme ağları, sosyal medya problemleri ve basın yayını ilgilendiren olumsuzları işaret ediyor.

11 Ocak 2024 artı eksi 10 gün kara harekatı yapabileceğimiz zaman olarak görünüyor.

25 Ocak 2024 haftası deprem hareketleri ve borsada iniş çıkışlar için değerlendirilmesi gereken zaman

10 Şubat 2024 haftası deprem hareketleri açısından takip edilmesi gereken zaman.

25 Şubat 2024 komşu devletlerle bizim lehimize olan önemli anlaşmaların imzalanmasını işaret eden zaman

10 Mart 2024 haftası seller ve deprem açısından değerlendirilmesi gereken zaman.

25 Mart 2024 haftası muhalefeti zora sokan gelişmeler dışında, iç güvenlik tehditleri için önlem alınması gereken, terör eylemleri açısından dikkatli olunmasına öncelik verilmesi gereken süreç. Bu zaman zarfında madencilerin hayatını riske atan durumlar da gelişebilir. Askeri hareketlilik süreci.

8 Nisan 2024 haftası donanma ve denizcileri ilgilendiren problemler, sağlık sektöründe sorunlar. Uluslararası iletişimde ve politikalarda kayıplara açık zaman.

24 Nisan 2024 haftası Türkiye’nin yönetim şekli ve hedeflerini ilgilendiren yeni kararların alınması, yapacağımız hamlelerle daha dominant ve kontrollü görüneceğimiz, olası gerginlikleri yönetebileceğimiz zaman. Finansal dengesizlik süreci. 7-8 Mayıs 2024 deprem yaratabilir.

21 Temmuz 2024 haftası iktidar, ordunun başındakiler, yöneticiler ve resmi yerlerin zor durumda kalabileceği gelişmeler.

Ağustos 2024 depremsellik açısından takip edilmesi gereken zaman. 4 ve 19 Ağustos 2024 borsada önemli iniş ve çıkışlar yaratabilecek.

Bu yıl Satürn Balık Burcu’nda ve Neptün gezegeni de Balık Burcu’nun son derecelerinde yer alacak. Sene genelinde artan su sıkıntısının yanısıra seller, barajlarla ilgili problemler, petrol ve petrol yataklarını ilgilendiren gelişmeler, devletlerin yöneticilerinin hastalanmasına şahit olmak, hastane süreçlerini görmek ve depremler açısından zor bir dönem olabileceği gibi, doğalgaz ve zehirli gazlar ile müsilaj sorunu gibi konular da problem yaratmaya devam edebilir. Özellikle 27-28-29 ve 30 Nisan bu konularda belirleyici olabilir.

İsrail Filistin Savaşı Büyür mü ?

Öncelikle bu iki ülkenin haritasında birbirlerine tamamen zıt baktıklarını ve İsrail’in Filistin üzerinde gerçek hayatta da olduğu gibi ciddi baskı ve manipülasyonlar oluşturacağı görünümler hakim. Adeta Filistin’e söz hakkı tanımayan, onların yapmak istediklerini de her defasında engelleyen bir devlet olarak görünüyor. Ne var ki burada atlanan nokta, binlerce ölüme rağmen, Filistin tamamen güçsüz durumda görünmüyor. Yani bu sonuçları ağır ve travmatik savaşa rağmen hemen pes etmeyecekler. Haritalarına göre İsrail’in onları tam bir düşman ve her zaman toprak bütünlükleri açısından bir tehdit gibi gördüklerini gözlemliyoruz. Bu anlamda İsrail büyük olasılıkla Filistin tarafından gelecek saldırı ve tehditlerden korkuyor. Ve korktuğu her defasında uluslarası desteğe başvuruyor. Açıkçası bu konuda haritaları iyi. Alacakları destek gerçek bir insani yardım veya barışçıl bir atmosfere davet desteği olmasa da uluslararası arenada kendilerini istedikleri gibi konumlandırmalarına yardımcı olacak destekler bulabilirler.

Fakat eğer İsrail kara harekatı yaparsa, Ekim sonu ve Kasım ayında çok ağır kayıplar verecek ve önemli gördükleri inanç merkezleri yıkılabilecek ve belki de demir kubbeleri çalışmaz hale gelecek. Askeri anlamda önemli bir güç kaybı yaşayacakları süreç kendilerini bekliyor. Bununla beraber Aralık ayında tekrar güç toplamaya başlayabilir ve Nisan Mayıs aylarında savaşta yeni bir dönemin fitilini ateşleyebilirler. İsrail kesin olarak bunu sadece Filistin ile sınırlı bırakmayacaktır. Çünkü yapılan eylemlerin ve savaşın sadece yakın alanda değil, dışarıdaki komşu devletler veya daha uzağa da ilerleyebileceği görülüyor. Haritalarına göre Lübnan, Suriye hatta Mısır, Irak ve İran da konu dahiline girebilir. Maalesef Nisan Mayıs ve hatta Temmuz aylarında bile Filistin cephesinde sular durulmuş görünmüyor.

Bir savaşta taraflar kim olursa olsun siviller her zaman masumdur. Bu sebeple İsrail ve Filistin vatandaşlarının bir an önce insani yardıma ulaşmalarını ve özellikle Filistin’de bebekler ve çocuklara yapılan katliamların son bulmasını temenni ediyorum. Devlet politikaları ne olursa olsun, hiçbir vatandaş sadece milliyeti yüzünden savaştan sorumlu tutulamaz.

28 Ekim 2023 Ay Tutulması Hangi Bölgeleri Etkiliyor ?

Depremin şiddetini hiçbir Astrolog bilemez. Ancak bu sürecin şu andan itibaren Kasım ayında da dahil olmak üzere 6 Şubat depremini yaşayan bölgeler yani Antakya, Mersin, Gaziantep, Malatya, Güney doğu bölgesi ve Düzce üzerinde yer hareketlerinin artmasına sebebiyet verebilecek görünümleri var.


Lütfen Bekleyin