13 temmuz 2018 yengec burcunda gunes tutulmasi
Mutlaka hepimizin hayatında bir dönem kaybetmekten korktuğumuz bir şeyler olmuştur. Sıkı sıkıya tutunduğumuz duygular, bırakmak istemediğimiz insanlar, değiştirmek istemediğimiz alanlar.. Belki hepsi kendimizi tanımlarken kullandığımız ya da bir dönem bizi mutlu eden şeylerdi, ama çoğu zamanla yerini başka duygulara bıraktı. Ya da bırakabildi mi..
İnsan için en tehlikeli şeylerden biri şüphesiz bırakmamak, tutmak, sıkı sıkıya bağlanmak ve doğru yanlış ayırt etmeden bağlandıklarını şiddetle savunmaktır. Herhangi bir duyguyu, davranış veya düşünceyi sıkı sıkıya tutmak ve bırakmamak, bir saplantı oluşturur. Bu tip saplantıların kaynağını Freud çocukluğun 1-3 yaş döneminde tanımlamış ve çocuğun dışkılama özellikleri ile kişilik gelişimi arasında bir bağ kurmuştur. Çocuk bu dönemde anal sfinkter kasları sıkmayı yani tuvaletini tutmayı ve kasları serbest bırakmayı, yani dışkılamayı öğrenir. Bu öğrenme sürecinde yetişkinlerin olumlu veya olumsuz tavırları, çocuğun yetişkinlikte bağımlı veya bağımsız, duygularını kontrol edebilen veya edemeyen, bir şeyleri bırakabilen veya bırakamayan kişilik yapısı geliştirmesinde önemli bir etken oluşturur. Bazı insanlar herhangi bir şeyi bırakmakta, bağımsız kararlar almakta ve stres kontrolü yapmakta başkalarına göre çok daha belirgin problemler yaşarlar. Bunların temel nedenlerini çocukluk döneminde arayabileceğimiz gibi, yetişkinlikte de bazı eylem planları ile hayatımızı yoluna sokmaya gayret edebilir ve bağımsız bir birey olarak yaşamımıza devam edebiliriz.

İşte Yengeç Burcu’nda 13 Temmuz 2018’de gerçekleşen Güneş Tutulması, Mayıs sonundan itibaren, önümüzdeki Ekim ayına dek etkisini sürdürmekle birlikte, Temmuz ayında hayatımıza birincil etkiler vererek, özellikle yukarıdaki konulara odaklanıp, düşünmemizi sağlıyor olacak. Tutulma 20 drc Yengeç Burcu’nda gerçekleştiği için doğum haritanızda bu dereceye 0, 60, 90, 120, 180 drc açı kuran noktalar ve gezegenler incelenerek hangi alanlarda daha fazla etkilendiğiniz yorumlanabilir.

Burçlara göre yorum yapmak hali ile oldukça geneldir. Bir milyon Boğa Burcu insanı aynı anda aynı yaşam deneyimine sahip olamaz; konuları ve deneyimleri farklılaştıran haritanızın hangi alanının daha fazla etki aldığı ve açısal etkileşimlerdir. Bu yüzden burç yorumlarını takip etmek artık son derece geri kalmış bir sistemi takip etmekle aynı şeydir. Ancak herkes genel gökyüzü etkilerini her daim takip etmeli ve buna göre planlama yapmalıdır. Örneğin gökyüzünün bu etkileşiminde herkesin dikkat etmesi ve uygulaması gereken ortak noktalar vardır. Ben de size bunlardan ve en merak ettiğiniz konulardan bahsedeceğim.

Dikkat Gerektiren Alanlar;
-Gökyüzünde 1 Eylül’e dek devam eden Mars Retro, Satürn Retro ve ara dönemde Merkür Rx süreçlerine istinaden, bu yaklaşık iki aylık süreçte spekülatif ve riskli yatırımlardan uzak kalmayı tercih edin.

-Ev almak veya yerleşimle ilgili radikal değişimler için uygun zamanlama değil. Evlenmek veya nişanlanmak için de daha iyi bir tarih seçebilirsiniz.

-Şu anki duygu durumu herhangi bir konuyu bırakmamak ve şiddetle savunmaya yönelik olabilir; ancak bırakmadığınız şeylerin size verdiği zararı ve hayatınızın ilerlemesine oluşturduğu engelleri göz önüne alarak, belki basitçe kullanmadığınız kıyafetlerden başlayarak size hizmet etmeyen ve katkısı olmayan kişi ve durumları bırakmaya gayret edin.

-Aile, ev düzeni, aile içi ilişkiler ön plana gelir; ancak bu tip konularda keskin kararlar almayın ve yapıcı davranmaya çalışın.

-Dava açmak, herhangi bir şey satın almak 1 Eylül’e dek uygun değildir.

-“Kendimi ne kadar kontrol edebiliyorum ?, Güven duygusuna yeterince sahip miyim ?, Hayatımdaki insanlarla aramdaki bağlar gerçekten kuvvetli mi yoksa değil mi ? Bedenime, ruhuma ve yaşamıma özen gösteriyor muyum ?” , “Temel güvenlik ihtiyaçlarım ülkemde karşılanıyor mu ve bunu iyileştirmek için neler yapabilirim.. “ sorularını sormak belirli bir farkındalık yaratacaktır.

-Regresyon, aile dizimi, aile danışmanlığı almak, mağaralar, arkeolojik bulgular ve yer altını ilgilendiren konularda araştırmalar yapmak, evin düzenini yeniden sağlayıcı dekorasyon değişiklikleri, geçmiş olayları ilgilendiren bir yazı yazmak, bilinçaltı çalışmaları yaptırmak, rüya günlüğü tutmak , “Temel güvenlik ihtiyaçları üzerine düşünmek ve sevgi alışverişinde bir problem olup olmadığı hakkında gözlemler yapmak.” bu süreçte faydalıdır.

-Evinizin güvenlik sistemini yenilemek veya kontrol etmek iyi bir fikirdir. Maddi ve manevi arttırın ve hem maddi hem de manevi hırsızlıklara karşı temkinli olmayı tercih edin.

-Duygusal ve maddi anlamdaki ihtiyaçları doğru tanımlamak gerekir.

-Güven duygusunu arttırabilecek çalışmalar yapmak (Psikologlar desteği ile) olumludur.

-Gayrimenkul, miras gibi işlerle ilgili oluşabilecek problemleri çözümlemek için iyi zamanlamadır.

-Kanser tarama testi yaptırmak içim bu süreci kullanabilirsiniz.

-İlişkilerde geçmişi öne sürerek konuşmadan, şimdiyi değerlendirerek iletişim kurmak size katkı verir.

-Pluton Tutulma ile karşıt açıda; büyük dönüşüm ve kırılma zamanını gösteren bu etki ile yapabileceğiniz en iyi şey, enerjinizi büyük bir amaca, hedefe yönlendirmek ve proje geliştirmektir. Yönetme, idare etme, güç ve baskı kullanmayı da anlatan bu görünüm, erkekler, patronlar ve yaşlılarla ilgili konularda gelişebilecek ilişki problemlerini de gösterebileceği için, ılımlı davranmak ancak korkuları, kaygıları ve geçmişten bugüne etki eden üzüntüleri açık bir dille ifade etmek yararlı olacaktır.

-Sağlık konusunda mide ve göğüsler hassaslaşacağı için ilgili alanda rahatsızlığı olanların doktor kontrolünden geçmesi faydalıdır.

-Bu dönemde en fazla desteklenen alan yazarlık ve yazı yazanlar için yaratıcılığın artmasıdır.

-Okültizm, spiritüel uğraşılar, psikoloji çalışmaları için süreç yeni farkındalıklar sağlar.

Haritanızdaki detaylar için kendinize uygun bir danışmanlık modelinden yararlanabilirsiniz.

DANIŞMANLIK ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Lütfen Bekleyin